Denis Živčec
4.4.2021

(FOTO) 53-letna pevka, ki se je z modo vrnila v življenje

(FOTO) 53-letna pevka, ki se je z modo vrnila v življenje
Profimedia Celine v opravi, ki jo je ustvaril Richard Quinn za znamko Moncler, zraven pa sončna očala Feroce Sunglasses, čevlji Gianvitto in torbica Marge Sherwood.
Popularno

Celine Dion, ena najboljših pevk v zgodovini, ki je z leti postala tudi ena najbolj ekstravagantnih modnih ikon, je ta teden praznovala 53 let.

Spodobi se, da se poklonimo najslavnejšemu rojstnodnevnemu dekletu tega tedna; 30. marca je 53 let praznovala ena največjih vokalistk vseh časov, zadnje čase pa predvsem strastna ljubiteljica visoke mode, Celine Dion. Nihče na svetovni estradni sceni svojih modnih sanj ne živi bolj pristno in zdi se, da poskuša z božjastno dragimi kreacijami najprestižnejših modnih znamk in že kar pretirano ekstravaganco nadoknaditi vsa tista leta, ko so jo stilisti oblačili neposrečeno. Se še spomnite njenega čudaško nabranega krilca z Evrovizije? Od tiste davne zmage v Dublinu, ko se je leta 1988 ves svet zaljubil v njen glas, modni slog pa niti ne tako zelo, se je v življenju pop dive zgodilo marsikaj, tudi žalostnega. Leta 2016 jo je globoko prizadela smrt moža in menedžerja Reneja Angelila. Mučna dolgoletna bitka z rakom je bila za njim in smrt se je na koncu zdela kot tragično olajšanje. Nato se je skozi velika vrata vrnila na glasbene odre in osupnila z nenavadnim modnim slogom, ki se enim zdi čudovito predrzen, drugim pa zgolj grozen. V intervjuju je dejala, da po moževi smrti življenje ceni še bolj, z modo pa se tako intenzivno poigrava zato, ker jo preprosto zabava, navdihuje in osrečuje.

image
Živahne odtenke preprosto obožuje in je hkrati ena redkih, ki ji barva ciklame resnično pristaja.
Profimedia
image
Kot balonček. V tako voluminozni obleki je Celine Dion pozirala na ulicah Pariza.
Profimedia
image
Živi svoje modne sanje in se tudi sama, kadar je to mogoče, sprehodi po pisti, vitkejša od večina manekenk.
Profimedia

No, kontroverzen ni samo slog, temveč tudi njena vitkost, saj je občasno že kar srhljiva. Zaskrbljeni oboževalci ji sporočajo, naj zavoljo zdravja začne jesti, sama pa svojo koščenost pojasnjuje s strastjo do plesa, s katerim se ukvarja večkrat tedensko. Tisti modni strokovnjaki, ki obožujejo ekstravagantne, avantgardne kreacije s področja visoke mode, so nad njeno drznostjo navdušeni in jo resno uvrščajo na vrhove lestvic najbolje oblečenih estradnikov. Celine v glavnem nosi unikatne, najbolj drzne kose haute cotoure kolekcij, tu in tam modni umetniki izdelajo kakšno odštekano obleko samo zanjo. "Oblačim se zase, v skladu s tem, kar čutim. Hočem čutiti, da se sama sebi zdim super, da sem močna, da se zaradi svojih življenjskih odločitev počutim dobro. Pri tem mi pomaga veliko ljudi," pravi Celine Dion. "Gre za pogum in mislim, da bi se vsak moral počutiti tako," doda. Superzvezdnica sodeluje s stilistom Pepejem Munozom, sprva so ji pripisovali celo intimno razmerje z njim, dokler ni naznanila, da je Pepe gej.

image
V osupljivi cvetlični kreaciji hiše Oscar de la Renta je poudarila svojo nežno, romantično plat.
Profimedia