Socialno podjetništvo v Mežiški dolini (okrogla miza)

Organizator
Ana Pisar Čivčić
Ana Pisar Čivčić
12.05.2020, 12.05

Projekt Kovačnica idej ta četrtek, 14. maja, ob 11.00 organizira zanimivo okroglo mizo na temo socialnega podjetništva v Mežiški dolini. Potekala bo na spletu preko aplikacije Zoom, udeležba je brezplačna.

Kot pravijo organizatorji: socialno podjetništvo v Mežiški dolini praktično ne obstaja. Imamo veliko število prebivalcev, ki jih prištevamo v ranljive ciljne skupine, katerim je socialno podjetništvo najbolj namenjeno. V Mežiški dolini je premalo izkoriščen potencial medsektorskega in znotraj sektorskega povezovanja. Že par desetletij se slabša demografska slika Mežiške doline, saj se mladi zaradi pomanjkanja ustreznih delovnih mest izseljujejo čez mejo in v večja slovenska mesta.

Zato so na tokratno debato povabili relevantne goste, s katerimi bo moderator Jure Lesjak (Korociv) razpravljal o pomenu, oblikah, razvoju … socialnega podjetništva.

Gostje okrogle mize bodo:

· Karmen Sonjak, Regionalna razvojna agencija za Koroško;

· Viktorija Barbič, ALP Peca;

· Boštjan Gorenšek, Občina Prevalje;

· Nena Dokuzov, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo,

· Miro Mihec, Združenje Socialna ekonomija.

Dogodek je brezplačen, prijave so možne preko e-mail naslova na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Kovačnica idej, partnerstev in produktov za boljši jutri je projekt, katerega glavni cilj je dvig kompetenc samozaposlenih in zaposlenih v malem gospodarstvu skozi izobraževanja in usposabljanja.Več: www.kovacnicaidej.eu