Na NVO zajtrku trinajst predstavnikov organizacij, delujočih na različnih področjih

”Srečanje koroških NVO s potencialom v Kompleksu”.Jure Lesjak
Jure Lesjak
Jure Lesjak
09.02.2020, 10.12

Nadaljevanje programa NVO s potencialom.

Koroško regionalno stičišče za nevladne organizacije (NVO) - KOROCIV v letu 2020 nadaljuje s programom NVO s potencialom. Stičišče bo koroškim NVO nudilo brezplačna usposabljanja na področju organizacijskega razvoja, stroke in zagovorništva. Nevladnim organizacijam bo prav tako vseskozi na voljo mentorstvo in svetovanje NVO ter vključevanje v partnerstva na lokalni, regionalni in državni ravni.

 

Stičišče je v ta namen konec januarja v KMKC Kompleks organiziralo "NVO zajtrk" - srečanje koroških NVO s potencialom, ki se ga je udeležilo 13 predstavnikov organizacij z različnih področij (šport, kultura, zdravje, izobraževanje). Na dogodku je KOROCIV predstavil svoje delovanje in program NVO s potencialom.

 

V okviru programa "NVO s potencialom" je stičišče v preteklih štirih letih izvedlo 12 usposabljanj na področju organizacijskega razvoja, 11 strokovnih usposabljanj ter 4 usposabljanja na področju zagovorništva. Storitve mentorstva in svetovanja je koristilo prek 30 NVO, ki jim je stičišče nudilo več kot 1.500 mentorskih/svetovalnih ur. KOROCIV in NVO s potencialom so razvili 14 novih javnih trajnostnih storitev.

 

Podrobni podatki o programu so predstavljeni na Korocivovi spletni strani.