60 let delovanja društva tabornikov RKJ Ravne

Fotofabrik
Taborniki
Taborniki
11.02.2020, 14.48

S proslavo in pogostitvijo, ki so jo pripravili v Kulturnem centru na Ravnah, so organizirali slavnosten zaključek dobrodelne akcije "60 let dobrih sledi", ki je v pripravah na praznovanje potekala 60 dni.

V začetku februarja 2020 je društvo tabornikov Rod Koroških Jeklarjev Ravne na Koroškem praznovalo 60. let delovanja. Hkrati s proslavo in pogostitvijo, ki so jo pripravili v Kulturnem centru na Ravnah, so organizirali slavnosten zaključek dobrodelne akcije "60 let dobrih sledi", ki je v pripravah na praznovanje potekala 60 dni. 

 
image
Fotofabrik

V sklopu proslave so podelili kar nekaj društvenih zahval posameznikom, društvom in akterjem v občinskem okolju, ki jim vrsto let pomagajo pri aktivnostih. Prav tako so ob tej posebni priložnosti podelili priznanja ZTS (Zveze tabornikov Slovenije) prostovoljcem in članom društva za dolgoletno sodelovanje, ustvarjanje programa in vzgojo mladih na lokalnem in nacionalnem nivoju. 

 
image
Fotofabrik

Zbrane so  na proslavi nagovorili: starešina Miha Rebol, načelnica društva Tina Gornik, bivši načelnik/starešina RKJ ter trenutno aktualni načelnik za vzgojo, izobraževanje ter delo z odraslimi v Zvezi tabornikov Slovenije (ZTS) Gregor Matavž, župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in pa bivši načelnik ter starešina Milan Klemenc.

 
image
Fotofabrik

Proslavo sta z glasbeno spremljavo popestrila člana RKJ, tabornika Filip Dihpol in Gregor Matavž.

 

Taborniki so se med drugim vseh zbranim zahvalili za sodelovanje pri dobrodelni akciji, kjer so v 60 dneh zbrali 65 kilogramov hrane za zapuščene živali, 120 kilogramov oblačil za socialno ogrožene družine, 20 kilogramov šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin in kar nekaj prostovoljnih prispevkov, s katerimi načrtujejo nakup drevesnih sadik, ki jih bodo zasadili spomladi, okoli dneva Zemlje, ki je tudi dan tabornikov.