A. Č. K.
16.6.2021

V KMKC Kompleks ta petek srhljivka Črv

V KMKC Kompleks ta petek srhljivka Črv
Gledališče DELA ”Prihaja črv in je lačen. Pazite, kaj govorite, besede so lahko viralne,” sporočajo gledališčniki.
Kultura

Predstava je rezultat mednarodnega sodelovanja, skupnega snovanja slovenskih umetnikov in ustvarjalcev iz Avstrije.

"Med avgustom 2020 in junijem 2021 nam je uspelo ustvariti grozljivki, in prav obe sta nastali v tesnem sodelovanju z umetniki iz Avstrije. Naključje ali duh časa, vsekakor sta bili obe predstavi načrtovani pred pandemijo – zdaj pa smo imeli čas, da uresničimo globje želje. Zakaj grozljivke in srhljivke? Zaradi fascinacije, lutkovnih ekstremov, raziskovanja novih svetov in magije, da le ne bi v realnosti vstopili v takšne svetove. Vabimo vas, da stopite v stik z nami, da pridete na predstavo in skupaj ustvarimo glasen krik o kulturnem ustvarjanju," pravi Tea Kovše, umetniška vodja Gledališča DELA.


Ob treh uprizoritvah srhljivke WÖRT(H)ERSEELe/BESEDuh v juniju v Avstriji gledališčniki vabijo ta petek, 18. junija, v ravenski Koroški mladinski kulturni center, kjer bodo ob 19. uri predstavili srhljivko Črv (v angleškem jeziku).


"Lutkovna srhljivka Črv je zgodba brez morale, kjer človeško življenje ni vredno nič oziroma vse. Kar na koncu ostane, je le gola hranilna vrednost. Na eni strani spremljamo požrtijo, na drugi pa totalno razčlovečenje. Črv je metafora smrti – absolutnega vladarja, ki mu je čisto vseeno o kvaliteti ali vrednosti življenja, kar zastavlja večno vprašanje o smislu in ali ta sploh obstaja, če pa vsi vemo, da na koncu pride trenutek, ko nas bo vse pojedel … črv," sporočajo iz Gledališča DELA.