A. Č. K.
17.3.2021

V KGLU vodstvo po Logarjevi razstavi

V KGLU vodstvo po Logarjevi razstavi
KGLU Razstava Logarjevih slik bo v Galeriji Slovenj Gradec na ogled še do 2. maja letos.
Kultura

Jutri bo po razstavi Lojze Logar. Pop! 1968–1980 obiskovalce popeljal kustos Marko Košan.

V Koroški galeriji likovnih umetnosti (KGLU), Galeriji Slovenj Gradec, je na ogled razstava LOJZE LOGAR. POP! 1968–1980. Jutri, v četrtek, 18. marca, ob 17. uri vabijo k udeležbi na prvem brezplačnem vodstvu po njej. Umetnika in njegovo delo bo predstavil kustos razstave Marko Košan.
Ker je število udeležencev zaradi omejevanja pandemije covida-19 omejeno, iz KGLU prosijo za predhodno prijavo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 02 88 41 238, spletni obrazec na www-glu-sg.si).

image
Eno od Logarjevih del z razstave.
Lojze Logar


Osrednja osebnost med likovniki, ki so izoblikovali našo različico poparta

Razstava LOJZE LOGAR. POP! 1968–1980 predstavlja umetnika, ki se je rodil na Koroškem, v Mežici leta 1944, mladost preživel v Prekmurju, zrela leta v Ljubljani, nazadnje pa živel in umrl leta 2014 v Izoli. Bil je dolgoletni profesor za grafiko, risanje in slikanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani in eden najzanimivejših in samosvojih avtorjev, ki so se na slovenskem likovnem prizorišču pojavili ob koncu šestdesetih in v začetku sedemdesetih let preteklega stoletja v času tako imenovanega poparta, so zapisali v KGLU. Pri projektu pregledne razstave celotnega umetnikovega opusa so se zato združile štiri institucije iz omenjenih regij. Vsaka izmed razstav predstavlja eno zaokroženo ustvarjalno etapo, v celoto pa jih združuje razstavni katalog in skupen promocijski program, pojasnjujejo v KGLU, kjer so začeli omenjeni projekt.