Andreja Čibron Kodrin
12.11.2021

Prevalje v znamenju Sušnikovih dnevov

Prevalje v znamenju Sušnikovih dnevov
Andreja Čibron Kodrin

Dr. Jurij Gorjanc (desno) je na Sušnikovih dnevih sodeloval tudi pred dvema letoma, ko je v pogovoru z Večerovom novinarjem in urednikom Tomažem Rancem predstavil svojo doktorsko disertacijo o omrzlinah.

Kultura

Kulturno društvo (KD) Mohorjan je v sodelovanju z Občino Prevalje in Javnim skladom za kulturne dejavnosti Republike Slovenije tudi letos pripravilo pisan nabor prireditev v sklopu Sušnikovih dnevov, poimenovanih po prevaljskem rojaku – humanistu, literatu, profesorju ter prvem ravnatelju ravenske gimnazije in študijske knjižnice.

November je na Prevaljah že od leta 1998, od stote obletnice rojstva dr. Franca Sušnika, še posebno v znamenju kulturnih prireditev. Letos se bodo te zvrstile pod okriljem že 23. Sušnikovih dnevov.

"S temi prireditvami prikazujemo sadove dela domačih kulturnikov, umetnikov, znanstvenikov, tudi koroških Slovencev in drugih povabljencev. Bogata je bera teh prireditev, ki v nas vzbujajo samozavest o lastnih sposobnostih in zadovoljstvo ob dosežkih. Navdihujejo za delo v prihodnje," je povedal Jožko Kert iz KD Mohorjan.

Nova koronovirusna bolezen je v zadnjih dveh letih spremenila vsa področja življenja in delovanja. "Posebno kruto je virus posegel v delo kulturnih skupin, saj je druženje ljudi...