A. Č. K.
4.10.2021

Pliberk: Začenja se gledališki abonma Pogled dlje

Pliberk: Začenja se gledališki abonma Pogled dlje
arhiv slg-ce.si Uvodna predstava bodo Vilčnikovi Pravi heroji, ”šarfna” komedija, ki se, kot pojasnjujejo v SLG Celje, brez dlake na jeziku loti mnogih nevralgičnih točk sodobne slovenske družbe – razprodaje državnega premoženja tujcem, divje privatizacije, nenehne delitve na naše in vaše, nerazčiščenega odnosa do polpretekle zgodovine, izkoriščanja malega človeka, sumljivih poslov, podivjanega potrošništva, pohlepa po bogastvu in politike.
Kultura

Znano je že, katere tri predstave se bodo v Kulturnem domu zvrstile letos.

V Pliberku/Bleiburgu se v četrtek začenja novi niz uprizoritev v sklopu gledališkega abonmaja Pogled dlje, ki je v preteklosti k ogledu pritegnil tudi mnogo Korošcev s slovenske strani meje. V sezoni 2021/2022 zaradi še vedno negotove situacije abonmajskih kart v Kulturnem domu Pliberk ne bodo prodajali, na voljo bodo le posamezne vstopnice. Vsi, ki so v lanski sezoni vplačali abonma, si bodo jeseni v Pliberku lahko ogledali dve predstavi brezplačno.
Za zdaj so za letos že zagotovljene tri predstave, terminov za leto 2022 pa zaradi negotovih razmer še niso določili, vendar jih bodo objavili pravočasno, takoj ko bo mogoče.
Predvidene predstave in termini za leto 2021 so naslednji:

  • - četrtek, 7. 10. 2021, 19.30: Rok Vilčnik-rokgre: Pravi heroji...