A. Č. K.
19.6.2021

Odpirajo se tudi vrata Narodnega doma Mežica: Prvi bo na oder stopil Boštjan Gorenc - Pižama

Odpirajo se tudi vrata Narodnega doma Mežica: Prvi bo na oder stopil Boštjan Gorenc - Pižama
ND Mežica Vabilo na dogodek.
 
Kultura

Pravljični pripovedovalski nastop Boštjana Gorenca - Pižame Pižama pripoveduje bo pred Narodnim domom jutri, v ponedeljek, 21. junija, z začetkom ob 18. uri. Če bo slabo vreme, bo nastop v dvorani. Dogodek je brez vstopnine.

Po več kot 14 mesecih zaprtja se bodo končno odprla vrata Narodnega doma, sporočajo iz Mežice.
Prvi bo na oder stopil Boštjan Gorenc - Pižama z izborom pravljic in pesmic iz svoje ustvarjalne malhe. Skupaj z najmlajšimi obiskovalci gledališča bo pobrskal po očkovi bradi, v družbi Pozabljive kapice nesel babici košaro dobrot ter si ob pomoči otrok kar na kraju samem izmislil zabavno zgodbo. Mogoče svoja kljunčka pristavita tudi najbolj slavna pernata pustolovca Kika in Riki.
Pižama je med karanteno pripovedoval pravljice iz svoje pisarne kar prek facebooka. Zdaj se vrača med otroke, da jih v živo razveseli in nasmeje z avtorskimi zgodbami in pesmimi. Boštjan Gorenc - Pižama je pisatelj, prevajalec in komik. Piše pravljice za Lahkonočnice in revijo Ciciban. Njegovi slikanici z ilustracijami Igorja Šinkovca Kaj se skriva očku v bradi in Si že kdaj pokusil Luno? sta bili nominirani za številne nagrade (večernica, nagrada Kristine Brenkove, Levstikova nagrada) ter nosita znak zlata hruška.