A. Č. K.
15.2.2021

Narodni dom Mežica otrokom podarja spletno pustno predstavo

Narodni dom Mežica otrokom podarja spletno pustno predstavo
arhiv Narodnega doma Mežica Tokrat 'online' na sedežih kulture, so v Narodnem domu Mežica koronskim časom prilagodili svoj slogan.
Kultura

Predstava, ki jo sooblikujejo gospod Pustek, gospa Hrustka in vila Eksena, omogoča tudi sodelovanje gledalcev.

Pustovanje je letos zaradi epidemije covida-19 okrnjeno, za nekaj pustnega pridiha pa so poskrbeli organizatorji kulturne ponudbe v Mežici. Narodni dom podarja brezplačno, kot pravijo organizatorji, nepozabno doživetje z gospodom Pustkom in gospo Hrustko v izvedbi izobraževanega centra Eksena iz Šentjurja.
"G. Pustek in ga. Hrustka v pustnem času obiščeta otroke in za njih pripravita nepozabno pustno rajanje. Zabaven in unikaten program vsebuje ples, gibalne igre in druga presenečenja. Otroci imajo na online zabavi priložnost, da se predstavijo v kostumu, ki so si ga izbrali. Skozi predstavitev pa lahko svoj pustni lik v polni meri tudi doživijo. Na pustni predstavi g. Pustek in ga. Hrustka otrokom odkrijeta skrivnost, kaj počne gospod Pust. Program je skrbno pripravljen za predšolske in šolske otroke. Pustni zabavi, ki bo potekala online, se lahko pridružijo tudi starši," so zapisali v vabilu k ogledu.
Otroke bo z online obiskom presenetila tudi pravljična vila Eksena ter z njimi zapela in zaplesala. Predstava gospod Pustek in gospa Hrustka traja 40 min, poteka 'v živo' preko videokonference in omogoča, da otroci v določenih delih sodelujejo.
Predstava bo na ogled na pustni torek, jutri, 16. februarja, z začetkom ob 18.15. Spletna povezava do predstave bo objavljena pred predstavo na spletni strani www.narodnidommezica.si ter na družbenih omrežjih Narodnega doma Mežica.