N.S.
23.11.2021

Na Ravnah odpirajo razstavo Korošca Luke Popiča

Na Ravnah odpirajo razstavo Korošca Luke Popiča
Galerija Ravne
Kultura

V Galeriji Ravne v četrtek, 25. novembra 2021, odpirajo razstavo Luke Popiča z naslovom Beločrno. Zaradi trenutnih ukrepov bo odprtje potekalo brez spremljevalnega dogodka, ogled razstave pa je možen ob upoštevanju pogoja PCT.

Na razstavi Beločrno Luka Popič razstavlja slike, ki jih je ustvaril v zadnjih štirih letih. Na slikah večjih formatov je videti, kako se je slikar podal na veliko površino in jo v celoti prekril z odtenki črne. Na novejših delih manjših formatov pa je moč spremljati postopno opuščanje črne barve. Na teh slikah je veliko bele in ta belina platna v igri kontrastov s skromnimi nanosi črne ustvarja igrivo vzdušje. Na povsem svežih delih, naslikanih prav za to razstavo, pa je ponovno dovolil barvi, da vstopi v sliko, in tako nakazal nadaljnjo pot razvoja svojih abstraktnih kompozicij.

Luka Popič slika z različnimi neslikarskimi orodji, kot so valj, omelo in slikarska lopatica. Neredko pa tudi samo z dlanjo. Luka Popič (1956) živi in dela v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Po šolanju na Pedagoški akademiji v Mariboru se je vključil v delovni proces likovne vzgoje otrok s posebnimi potrebami na Tretji osnovni šoli v Slovenj Gradcu. Pri svojem delu z otroki je dosegel zavidljive rezultate ter je za svoje delo prejel vrsto nagrad in priznanj tudi v globalnem merilu. Od leta 1999 je član Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in od leta 2001 član Društva likovnih umetnikov Maribor.