Andreja Čibron Kodrin
5.1.2021

Koroška osrednja knjižnica v novo leto s stripovskim razpisom

Koroška osrednja knjižnica v novo leto s stripovskim razpisom
Andreja Čibron Kodrin Udeleženci stripovskega natečaja leta 2019 z gostoma, avtorjema naj knjige leta 2018, dr. Blažem Vurnikom in Zoranom Smiljanićem, ki sta predstavila nastajanje in značilnosti stripovskega zapisa Ivan Cankar: Podobe iz življenja. Vurnik (levo), zgodovinar in kustos v Mestnem muzeju Ljubljana, je za knjigo prispeval scenarij, Smiljanić ji je dal likovno podobo.
Kultura

Tudi letos so k sodelovanju vabljeni učenci in dijaki, izbirajo lahko med dvema temama.

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem je v začetku januarja objavila tradicionalni stripovski razpis, namenjen mladim. Na voljo sta dve temi, in sicer zimska zabava ter daj mi mir! Sodelujoči lahko ustvarjajo v poljubnem formatu. Izdelke morajo oddati najpozneje do 24. marca letos. Prinesejo jih lahko v knjižnico ali pošljejo po pošti. Zaključna prireditev z razstavo prispelih stripov in s srečanjem z uveljavljenim stripovskim ustvarjalcem bo aprila. Takrat bodo tudi razglasili najboljše mlade striparje in podelili nagrade v petih starostnih kategorijah. To so: vrtec, prva, druga in tretja triada osnovne šole ter srednja šola.
Dodatne informacije o razpisu dajejo v knjižnici, tudi telefonsko (02 870 54 70).

image
Strip Chonrudee Kahi iz Črne na Koroškem, zmagovalke razpisa v letu 2019. Kot stripovski izdelek brez napak, z dodelanim naslovom, koloristiko in zanimivimi prvinami ga je ocenila komisija in avtorici dodelila glavno nagrado, tablico. Njena mentorica je bila Marija Rus.
Andreja Čibron Kodrin