N.S.
25.2.2021

Klub koroških študentov že tretje leto organizira umetniški natečaj

Klub koroških študentov že tretje leto organizira umetniški natečaj
Petra Lesjak Tušek Fotografija je iz Galerije Ravne, z odprtja razstave Stanislava Makuca.
Kultura

Klub koroških študentov in KMKC Kompleks v sodelovanju z Galerijo Ravne, v okviru projekta "Koroška, kdo si?", tretjič zapored organizirata natečaj vizualne umetnosti za mlade umetnike Koroške regije. Natečaj vabi umetnike, stare med 18 in 29 let, da z umetniškimi deli predstavijo svoj pogled na aktualno stvarnost naše regije.

Projekt "Koroška, kdo si?", ki v ospredje postavlja koroške ustvarjalce, je manifestacija regije kot potenciala in priložnosti. Namen natečaja je spodbuditi ustvarjanje mladih umetnikov v regiji in jim ponuditi priložnost, da svoje delo predstavijo v domačem okolju.

Umetniki lahko prijavijo dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa in novih medijev. Natečaj je namenjen mladim vizualnim ustvarjalcem, ki živijo in ustvarjajo na Koroškem, imajo na Koroškem stalno ali začasno prebivališče oziroma so na Koroškem rojeni. Tema natečaja ni določena.

Ker je njihov cilj ponuditi umetnikom odlično iztočnico za nadgrajevanje njihovega dela in izražanja, so se v dogovoru z Galerijo Ravne (KGLU) odločili, da kot prvo nagrado ponudijo možnost samostojne razstave v letu 2022 v Galeriji Ravne. Nagrada se podeljuje za kvalitetno in inovativno ter še neobjavljeno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih.

Natečaj je odprt do vključno 31. marca 2021.

Več o pravilih natečaja, si lahko preberete TUKAJ.