A. Č. K.
3.4.2021

Išče se najboljša samozaložniška knjiga z letnico 2020

Išče se najboljša samozaložniška knjiga z letnico 2020
Andreja Čibron Kodrin Tudi koroški avtorji izdajajo knjige v samozaložbi. Janez Jurič - Vančy iz Bukovja (na fotografiji) je denimo leta 2019 izdal in založil svojo kratko prozo z naslovom Vračanje k reki: zbirka črtic o življenju med železnico in Dravo. Da bo izšla v samozaložbi, je napovedal tudi za svojo tretjo knjigo, še nastajajoči znanstvenofantastični roman z delovnim naslovom Daljna potovanja.
Kultura

Revija Mentor, ki deluje v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), razpisuje natečaj za najboljšo leposlovno knjigo, izdano v samozaložbi, z letnico 2020.

Natečaj je namenjen vsem avtorjem in avtoricam, ki so lani sami izdali pesniško zbirko, prozo ali zbirko dramskih besedil, otroško knjigo, knjigo esejev …, napisano v slovenščini, in so sami plačali zanjo stroške ali so del stroškov za tisk dobili s pomočjo sponzorjev.
Knjige (po en izvod) je treba poslati na naslov JSKD, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, do četrtka, 20. maja 2021 – kot uvod v TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE 2021, ki je letos posvečen literaturi, literarnemu ustvarjanju in založništvu JSKD.
Podatke o knjigi in avtorstvu prijavitelji vpišejo v e-prijavo na spletni strani JSKD (najkasneje do 20. maja 2021).
Izbor nagrajenih samozaložniških naslovov bo znan predvidoma do konca poletja, objavljen pa bo na spletni strani JSKD - www.jskd.si (Literarna dejavnost). Vsi prijavljeni bodo obvestilo o izboru dobili po elektronski pošti, vabilo na podelitev priznanj pa tudi po klasični pošti.
Izbrani avtorji bodo nagrajeni s knjižno nagrado iz založništva JSKD ter s priznanji, posamezne knjige pa bodo recenzirali Mentorjevi kritiki za objavo v reviji Mentor v letu 2022. Če bo situacija s koronavirusom dopuščala druženje, bodo priznanja podelili na državnem srečanju odraslih literatov – V zavetju besede 2021, v nedeljo, 14. novembra 2021, na gradu Rajhenburg v Brestanici (JSKD OI Krško).
Prijavljene knjige bo pregledala in izbirala komisija, v kateri sta pesnik, prevajalec in kantavtor mag. Matej Krajnc ter odgovorna urednica revije Mentor mag. Barbara Rigler, producentka za literarno dejavnost pri JSKD. Slednja daje tudi dodatne informacije. Dosegljiva je po T: (01) 2410 516, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..