A. Č. K.
9.3.2021

Fotoklub Koroška: To so letošnje zmagovalne fotografije

Fotoklub Koroška: To so letošnje zmagovalne fotografije
Metka Jeromelj Zmagovalna fotografija Metke Jeromelj
Kultura

Najboljših 45 fotografij z motivi narave je za zdaj na ogled na fotoklubovi spletni strani, ko bodo razmere dopuščale, jih bodo predstavili še v Infopisarni v Dravogradu.

Fotoklub Koroška že vrsto let 8. februarja, na slovenski kulturni praznik, prireja fotografski ekstempore (lat. ex tempore takoj, brez priprave, improvizacija). Kljub pandemiji novega koronavirusa so ga – seveda ob upoštevanju vseh previdnostnih ukrepov – na Prešernov dan izpeljali tudi letos. Prilagojeno covid situaciji so za objekt fotografiranja izbrali naravo.


Na letošnjem ekstemporu je sodelovalo 11 fotografov in fotografinj: Metka Jeromelj, Matjaž Merčnik, Boris Kašnik, Bernarda Kuster Poročnik, Zala Viltužnik, Claudio Sabolčec, Vid Sajko, Grega Ravnjak, Nina Šavc, Jože Anželak in Anže Sušel. V ocenjevanje so dali 81 fotografij, ocenjevalci so med njimi izbrali 45 najboljših in jih objavili (zmagovalne fotografije so prve tri v galeriji, ostale so razvrščene naključno). Zmagovalno fotografijo je posnela Metka Jeromelj, na drugo mesto se je uvrstila fotografija Matjaža Merčnika, tretja najboljša pa je delo Borisa Kašnika.

image
Matjaž Merčnik se je s to fotografijo uvrstil na drugo mesto.
Matjaž Merčnik

Fotografije so že na ogled na spletni strani Fotokluba Koroška www.foto-koroska.si, ko pa bodo epidemične razmere dopuščale, jih bodo – tradicionalno – razstavili tudi v Infopisarni Dravograd, še sporočajo iz dravograjske izpostave JSKD, kjer s klubom uspešno sodelujejo že dolgo časa.

image
Tretjeuvrščena fotografija Borisa Kašnika
Boris Kašnik