A. Č.K.
7.10.2020

Drevi prva predstava gledališkega abonmaja Pogled dlje v Pliberku

Drevi prva predstava gledališkega abonmaja Pogled dlje v Pliberku
Vir: programska knjižica Izsek iz predstave Nova rasa.
Kultura

S prestavo Nova rasa se začenja nova sezona tradicionalnega abonmaja, ki je tudi v prejšnjih letih privabil obiskovalce iz slovenskega dela Koroške.

V Kulturnem domu Pliberk bo ansambel SNG Drama Ljubljana uprizoril delo avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča z naslovom Nova rasa. Predstava, v kateri igrajo Jurij Zrnec, Gregor Bakovič, Barbara Cerar, Bojan Emeršič in Saša Tabaković, se bo začela ob 19.30.

image
O vsebini predstave.
Vir: programska knjižica


V okviru abonmaja se bodo zvrstile še naslednje predstave: Očiščenje (29. oktobra v izvedbi Gledališča Celje), Šola za žene (10. decembra v izvedbi SNG Maribor), Je Viktor Polnori nor?/Ist Viktor Halbnarr verrückt? (11. marca 2021 v izvedbi Teatra Šentjanž), Rajzefiber (1. aprila 2021 v izvedbi koprodukcije Celja in Kranja) in Luna park (6. maja 2021 v izvedbi MGP Ptuj).
Organizatorji sporočajo, da je v Kulturnem domu Pliberk dovolj prostora za zagotovitev varnega kulturnega užitka.
V minuli sezoni so zaradi ukrepov zvezne vlade morali odpovedati tri predstave. Za tiste, ki so bili abonenti že prejšnjič, bodo ceno abonmaja prepolovili: abonma bo za odrasle stal le 35 evrov namesto 70, za dijake, študente in upokojence pa 25 evrov namesto 50.
Mogoč je tudi ogled posamične predstave. Vstopnice se kupijo pred predstavo.
Več informacij je na facebooku, spletna stran Kulturnega doma Pliberk je namreč v prenovi.