Denis Živčec
16.2.2021

(VIDEO) Nesreča na snemanju: Mlad slovenski glasbeni up z avtom zapeljal naravnost v jarek

(VIDEO) Nesreča na snemanju: Mlad slovenski glasbeni up z avtom zapeljal naravnost v jarek
Tim Vivat, Amasej Ferjuc
Črna kronika

Se ga spomnite z Eme Freš? Komaj 22-letni Mariborčan Marko Škof na naši glasbeni sceni priteguje vse več pozornosti. Je eden redkih Slovencev, ki so peli pri Dunajskih dečkih, in očitno ne ravno idealen voznik.

Marko Škof, komaj 22-letni pevec iz Maribora, je eden redkih Slovencev, ki je imel priložnost peti v svetovno cenjenem zboru Dunajski dečki. Sodeloval je v vidnejših predstavah, kot so Hrestač, La Bohéme in Carmen, leta 2009 pa je izšel njegov prvi singel, s katerim je zmagal na Fens festivalu. 

Oboževalcev na spletu postavnemu mlademu umetniku ne manjka, kot tudi ne pohval, ki jih je deležna njegova skladba Hočem, da je vse kot prej, ki smo jo slišali na prvi (in zaenkrat edini) Emi Freš. Do Rotterdama se z njo sicer ni prebil, je pa balada, za katero je besedilo napisala Mirna Reynolds, njen producent pa je Domen Kumer, zdaj dobila še lep spot. Pesem je zelo dolgo čakala na luč sveta, saj jo je Reynoldsova napisala že pred desetimi leti. Veliko pevcev jo je poskušalo odpeti, a je nikomur ni uspelo zares dokončati. Marko pa jo je začutil in odpel že prvič, ko jo je dobil v roke. 

image
Tim Vivat, Amasej Ferjuc

“Na kožo mi je pisana. Ko sem jo prvič slišal, se je v meni zgodil pravi vihar čustev, povezanih s prvo ljubeznijo, po kateri še danes hrepenim. Besedilo ter melodija ste me tako prevzela, da nisem mogel ubesediti občutkov, samo pel sem in pel. Nisem se je nasitil," pravi Marko. Spot je režiral Christian Fluher, posnela ga je ekipa Kalany creative v sodelovanju z Vivavisuals. Marka je oblekla Admira Furman, za frizuro pa je poskrbela Ines Eniša iz Studia Oranž, odlično je svojo vlogo odigrala tudi Leila Rup.

image
Tim Vivat, Amasej Ferjuc

A prav zares gladko vse ni šlo. V spotu Marko vozi kultnega hrošča, ki je kakopak težje vodljiv kot današnji avtomobili. Ob vseh usmeritvah režiserja in snemalca je bilo težko upravljat še s starodobnikom. Pripetila se je nesreča, saj je Marko hrošča parkiral naravnost v jarek.

image
Tim Vivat, Amasej Ferjuc

Ob nastali manjši škodi je povedal: “Grozno sem se prestrašil, saj sem ta avto vozil z veliko treme, zavedal sem se njegove ogromne sentimentalne vrednosti, in potem se pripeti še ta smola. Ampak na srečo je bila škoda res majhna in se lastnik ni nič jezil."

image
Tim Vivat, Amasej Ferjuc