N.S.
26.5.2021

Večji plaz v Vuzenici, poškodba pri delu v Pamečah in požar v Črni

Večji plaz v Vuzenici, poškodba pri delu v Pamečah in požar v Črni
PGD Vuzenica
Črna kronika

Včeraj ob 22.45 se je v Šentjanžu nad Dravčami v občini Vuzenica zaradi razmočenega terena sprožil večji zemeljski plaz, ki je zasul cesto, ogrožal pa naj bi tudi stanovanjsko hišo. Podrlo se je tudi več dreves. Posredovali so gasilci PGD Vuzenica, ki so cesto v dolžini 1. km zaprli ter uredili obvoz. S sanacijo plazu nadaljujejo danes

Včeraj je v proizvodnem podjetju v Pamečah v občini Slovenj Gradec delavcu na nogo padel večji kos železa. Do prihoda gasilcev PGD Pameče-Troblje in PGD Slovenj Gradec, so zaposleni železni kos odstranili. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Nekaj po 18. uri pa je v Bistri v občini Črna na Koroškem zagorelo v počitniški hiši. Začetni požar je do prihoda gasilcev pogasili lastnik. Gasilci PGD Črna na Koroškem so prostore prezračili ter preventivno pregledali s termovizijsko kamero.