N.S.
9.9.2020

V Radljah ukradli traktor in več kosov orodja, škoda presega 30 tisočakov

V Radljah ukradli traktor in več kosov orodja, škoda presega 30 tisočakov
Andrej Petelinšek Fotografija je simbolna.
Črna kronika

Radeljski policisti so včeraj v Dobravi obravnavali tatvino traktorja in več drugih kosov različnega orodja. Neznani storilci so v noči s ponedeljka na torek izpod nadstreška ob stanovanjski hiši ukradli traktor znamke Polaris rdeče barve z registrskimi številkami SG H5-N1. Iz delavnice so ukradli še dve motorni žagi, kosilnico na nitko, baterijsko kotno brusilko, baterijsko udarno kladivo in nekaj kosov drugega orodja. Lastnikom so s tatvino povzročili za najmanj 30 tisoč evrov škode. 

Tatvino so obravnavali tudi dravograjski policisti. V Dravogradu e namreč neznanec iz odklenjenega stanovanja večstanovanjske hiše ukradel kuverto z gotovino. "Občane opozarjamo, da naj vrata stanovanj in stanovanjskih hiš  skrbno zaklepajo. Tudi kadar jih zapuščajo le za zelo kratek čas," sporočajo iz Policijske uprave Celje. 

Dva primera nasilja v družini

Na območju PU Celje, kamor spada tudi Koroška so včeraj obravnavali dva primera nasilja v družini. V obeh primerih so nasilnežema izrekli ukrepa prepovedi približevanja do partnerk, oba so pridržali in ju bodo v nadaljevanju kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini.

"Dom, ki naj bi predstavljal najvarnejše mesto, je za mnoge žrtve nasilja v družini lahko bolj nevaren kot javni kraji. Žrtev včasih sama ne zmore poklicati na pomoč, zato pozivamo vse sosede, prijatelje, znance, da v primeru, ko v sosednjem stanovanju slišijo nasilje ali klice na pomoč, nemudoma pokličejo policijo in s tem pomagajo žrtvi. Policisti bomo storili vse, da bomo žrtvi zagotovili pomoč in rešitev, zoper storilca pa ustrezno ukrepali. Policisti sodelujemo tudi z ostalimi organizacijami, ki žrtvam nudijo pomoč, kot so SOS-telefon, Društvo za nenasilno komunikacijo ter centri za socialno delo. S sodelovanjem želimo žrtvam sporočiti, da v najhujših življenjskih trenutkih niso same," so zapisali na PU Celje.