N.S.
24.4.2021

V Mežici zagorel vikend

V Mežici zagorel vikend
Sašo Bizjak Maribor - Gasilska brigada Maribor - gasilci - Primož Osojnik, poveljnik - gasilec - Avtor: Sašo Bizjak
Črna kronika

Včeraj je zaradi napake na plinski napeljavi zagorelo v bivalnem vikendu v Mežici. Požar je že pred prihodom gasilcev pogasil lastnik, gasilci PGD Mežica pa so nato objekt prezračili in ga pregledali s termovizijsko kamero. Včeraj pozno zvečer je zagorelo tudi v naselju Dolga Brda v občini Prevalje. Šlo je za dimniški požar, zagorele so saje. Gasilci PGD Prevalje so goreče saje pogasili in s termovizijsko kamero pregledali prostore. Dimniški požari niti niso tako redki. Res se v večini primerov ne razširijo, lahko pa pride tudi do požara večjih razsežnosti kot se je prejšnji konec tedna zgodil v občini Slovenj Gradec. 

MEŽICA

Ob 11.59 je Onkraj Meže v Mežici zaradi napake na plinski napeljavi zagorelo v bivalnem vikendu. Požar je pred prihodom gasilcev pogasil lastnik sam, gasilci PGD Mežica pa so objekt prezračili in pregledali s termovizijsko kamero.

PREVALJE

Ob 22.32 so v naselju Dolga Brda, občina Prevalje, v dimniku stanovanjskega objekta gorele saje. Gasilci PGD Prevalje so goreče saje pogasili in s termo kamero pregledali prostore.