N.S.
1.4.2021

Policisti iz Radelj posredovali pri pretepu: Pet oseb poškodovanih, 49-letnik je 18-letnika po glavi udaril s kovinsko palico

Policisti iz Radelj posredovali pri pretepu: Pet oseb poškodovanih, 49-letnik je 18-letnika po glavi udaril s kovinsko palico
Robert Balen Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti iz Radelj ob Dravi so bili včeraj nekaj pred 16. uro obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na igrišču v bližini Osnovne šole Brezno. Prišlo je do pretepa več oseb, policisti pa so na kraj dogodka poslali več policisjkih patrulj. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so ugotovili, da je bilo v pretepu udeleženih osem oseb starih od 16 do 53 let. Policisti so na kraju ugotovili, da se je pet oseb, starih od 16 do 21 let, nahajalo v bližini igrišča v Breznem. Okoli 15.45 so se do njih pripeljali trije moški stari od 22 do 53 let. Pri tem je 49-letni domačin pristopil do 18-letnega moškega in ga s kovinsko palico udaril po glavi. Zaradi tega je med njima prišlo do pretepa,  prav tako so se pričele med seboj pretepati ostale osebe, ki so bile na kraju. Policisti so ob prihodu na kraj vzpostavili red in preprečili nadaljnjo kršitev javnega reda in miru. Pri pretepu je bilo 5 oseb lažje telesno poškodovanih, od tega en mladoletnik.

Policisti v zvezi navedenega pretepa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja Nasilništva in Lahke telesne poškodbe. Po končani preiskavi bodo zoper vse osumljene podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Prav tako so zasegli palico, ki jo je v pretepu uporabil eden izmed udeleženih.

Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih bolezni bodo policisti zoper polnoletne kršitelje izdali plačilne naloge, zoper mladoletne kršitelje pa obdolžilne predloge na pristojno Okrajno sodišče, saj niso upoštevali varnostne razdalje in uporabljali zaščitnih sredstev.