Jasmina Detela
23.2.2021

Na Ravnah večkratnemu kršitelju zasegli vozilo

Na Ravnah večkratnemu kršitelju zasegli vozilo
Večer Policija - stop
Črna kronika

Preden so ga na območju Tolstega vrha ustavili policisti, se je presedel na sovoznikov sedež.

Policisti celjske Policijske uprave (PU) Celje so včeraj na območju Raven na Koroškem zasegli vozilo 45-letnemu večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov.
Kot so zapisali, so včeraj dopoldan pri izvajanju meritve hitrosti zaznali voznika osebnega vozila, ki je prekoračil dovoljeno hitrost vožnje. Poskušali so ga ustaviti, vendar ni upošteval znakov za ustavljanje in je peljal naprej. Njegovo vozilo so policisti nato izsledili na območju Tolstega vrha. Ko so prišli tja, je bil 45-letni voznik že izven vozila, na voznikovem sedežu pa je sedela 38-letnica. Ta je bila v času zaznane kršitve cestnega prometa v vozilu kot sopotnica.
V postopku je bilo nesporno ugotovljeno, da je vozilo v času zaznane
prekoračitve hitrosti vozil 45-letni voznik, ki so mu odredili še preizkus
alkoholiziranosti, ki ga je odločno odklonil. Prav tako je odklonil
strokovni pregled. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli, zoper njega pa podali obdolžilni predlog.
Omenjenega voznika so samo v lanskem letu obravnavali zaradi treh hujših cestno prometnih prekrškov (zaradi prehitre vožnje in vožnje pod vplivom alkohola). Zaradi enega od omenjenih prekrškov mu je sodišče tudi odvzelo vozniško dovoljenje.