Jasmina Detela
17.2.2021

Na območju Prevaljah vozil kar 116 kilometrov na uro

Na območju Prevaljah vozil kar 116 kilometrov na uro
Policija - stop
Črna kronika

Na Prevaljah obravnavali prehitrega voznika, na območju Dramelj pa močno opitega

Na območju Prevalj so policisti včeraj obravnavali 24-letnega voznika      osebnega vozila, slovenskega državljana, s stalnim bivališčem v Avstriji, ki je pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil 116 kilometrov na uro. Na območju Dramelj pa je 26-letni voznik vozil močno pijan. V krvi je imel kar dobrih 1,8 promila alkohola.
24-letnega voznika so z obdolžilnim predlogom privedli v takojšnji postopek k preiskovalni sodnici, ki ga je kaznovala s 1200 evrov globe in 18 kazenskimi točkami, Poravnati mora tudi stroške postopka, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje. Zoper opitega voznika z območja Dramelj sledi obdolžilni predlog. Prav tako mu grozi 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk. 
Dodajajo še, da na območju PU Celje skorajda ni dneva, da ne bi obravnavali pijanih voznikov. Posebej zaskrbljujoče je, da gre v večini primerov za izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti. V zadnjem tednu so obravnavali deset voznikov, ki so bili močno alkoholizirani, polovica je imela več kot 1,5 promilov alkohola v krvi, eden je imel celo dve promili alkohola v krvi.
Prekomerna hitrost v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola je še vedno
najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč. Vse udeležence cestnega
prometa pozivajo naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri
udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih
udeležencev.
V zadnjem obdobju prav tako beležijo večje število zaseženih vozil. Samo v zadnjem tednu so voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, zasegli
16 vozil.