N.S., STA
4.11.2021

Mežičanka, ki je zabodla partnerja, ostaja v priporu

Mežičanka, ki je zabodla partnerja, ostaja v priporu
Andrej Petelinšek Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je 47-letni ženski, ki je osumljena poskusa uboja leto dni mlajšega zunajzakonskega partnerja v Mežici 25. septembra letos, še za dva meseca podaljšalo pripor. To je do 25. decembra. Sodišče se je za to odločilo zaradi ponovitvene nevarnosti, so pojasnili na sodišču.

Policisti so v preiskavi poskusa uboja v Mežici ugotovili, da je med 46-letnikom in njegovo leto starejšo zunajzakonsko partnerico že dlje časa prihajalo do nesoglasij, a policija v preteklosti ni obravnavala nasilnih dogodkov. Po navedbah policistov je 47-letnica 25. septembra zunajzakonskega partnerja zabodla z večjim kuhinjskim nožem in ga hudo poškodovala.

Moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, ženski pa so policisti po dejanju odvzeli prostost in jo pridržali ter jo s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu. Ta je zanjo odredil enomesečni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Zdaj je sodišče pripor podaljšalo še za dva meseca.

Za kaznivo dejanje poskusa uboja...