Tamara Krivec, Mojca Furlan - Rus, Dnevnik
11.1.2022

Makarovičeva proti Slapšakovi: Želi opravičilo in hrano za mačje brezdomke

Makarovičeva proti Slapšakovi: Želi opravičilo in hrano za mačje brezdomke
Tomaž Skale/Dnevnik Svetlana Makarovič je prepričana, da jo je Svetlana Slapšak z izjavo želela prizadeti tam, kjer najbolj boli.
Črna kronika

Svetlana Slapšak bi se morala izreči, ali prizna krivdo za kaznivo dejanje žaljive obdolžitve na račun Svetlane Makarovič. A je na zatožno klop zaradi opravičljivih zdravstvenih razlogov ni bilo.

Tako pisateljica, pesnica in umetnica Svetlana Makarovič kot literarna zgodovinarka, antropologinja in publicistka Svetlana Slapšak sta veliki ljubiteljici mačk. Tistih potepuških, zapuščenih. Prva ima štiri, druga dve. Med kosmatinkami ne delata razlik, vse imata radi. Tako niti ne čudi, da sta zanje - oziroma zaradi klevet o njih, kakor pravi Makarovičeva - pripravljeni iti celo na sodišče. "Naj piše in bolj neguje svoje mačke, ki so bile, ko sem jih imela priložnost opazovati, v precej bednem stanju. Ena je v tem obdobju tudi umrla," je "nasvet" Slapšakove, ki je njeno soimenjakinjo tako razburil in prizadel, da je proti njej vložila zasebno kazensko tožbo zaradi žaljive obdolžitve.

V petek je nameravala sodnica...