Urška Polanc
29.8.2020

Lažen občutek varnosti na suhi cesti (so)kriv za mnogo nesreč

Lažen občutek varnosti na suhi cesti (so)kriv za mnogo nesreč
Andrej Petelinšek Za prometno nesrečo je dovolj že majhna napaka udeleženca v prometu. 
Črna kronika

Štirje mladi Korošci so se letos smrtno ponesrečili, dva zaradi prevelike hitrosti v avgustu. Vozniki v povprečju vozijo hitreje, ko so pogoji dobri, ugotavljajo policisti

Letos je na območju Policijske uprave (PU) Celje v prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi, od tega štirje na Koroškem. Vsi so bili stari od 18 do 26 let. Najpogostejša vzroka sta še vedno prevelika hitrost ter napačna stran in smer vožnje, sporočajo s PU Celje. Nesreče so pogosto povezane tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot sta nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Področje hitrosti je zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti, ugotavljajo policisti.

image
Večer/Vir: PU Celje

Dva mlada Korošca sta življenje na cesti zaradi prehitre vožnje izgubila v začetku tega meseca. Prvega avgusta letos se je prometna nesreča s smrtnim izidom zgodila v kraju Zeleni Breg na območju policijske postaje Ravne na Koroškem, ko je 20-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti od Raven proti Strojni in v ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Vozilo se je prevrnilo na streho. Dvajsetletni sopotnik je na kraju nesreče umrl, 20-letni voznik in 16-letna sopotnica sta se lažje poškodovala.

Osmega avgusta, nekaj minut pred polnočjo so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na cesti Sele-Vrhe, v Bukovski vasi, kjer je padel voznik motornega kolesa. Nesreče se je zgodila, ko je 18-letni voznik neregistriranega motornega kolesa zaradi vožnje s preveliko hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo mostu potoka. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Promet in cesta ne oproščata

"Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje, žal, še vedno ne prilagodijo svojim sposobnostim za vožnjo, lastnostim in stanju ceste, preglednosti na njej, gostoti ter drugim značilnostim prometa. Ključne so tudi vremenske razmere ter značilnosti vozila in tovora. Pozabljajo, da promet in cesta ne oproščata napak. Ne zavedajo se, da je zgolj trenutek nepazljivosti dovolj, da se jim lahko življenje popolnoma spremeni. Usodna je lahko že najmanjša prekoračitev hitrosti," pojasnjujejo na PU Celje.

image
Andrej Petelinšek Nadzor sicer zmanjša neprimerno obnašanje, ne more pa ga odpraviti.

Višje povprečne hitrosti so značilne predvsem za obdobja lepega vremena, ko so vozne lastnosti dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti, pogosto tudi precenijo svoje sposobnosti, zato vozijo hitreje in bolj agresivno. Obenem je ob lepem in toplem vremenu, predvsem spomladi in poleti, promet gostejši, poleg voznikov osebnih in tovornih vozil pa je na cestah tudi veliko pešcev, kolesarjev, voznikov motornih koles in koles z motorjem, razlagajo na policiji.

V poročilu o delu PU Celje za leto 2019 ugotavljajo, da je bila varnost v cestnem prometu z vidika obravnavanih najhujših prometnih nesreč najslabša v zadnjih desetih letih. Skupno število vseh prometnih nesreč je bilo sicer višje zgolj za slabe tri odstotke, kar je glede na vsakoleten porast števila registriranih vozil, še bolj pa glede na vsakoletno rast prometa, ugodno. So pa v letu 2019 policisti obravnavali bistveno več prometnih nesreč s smrtnim izidom, v kar štirih sta umrla po dva udeleženca. Prometne nesreče s smrtnim izidom so se zgodile na različno kategoriranih cestah (vse štiri s po dvema umrlima na regionalnih cestah). Največ prometnih nesreč s smrtnim izidom (deset) se je zgodilo zaradi nepravilne strani oziroma smeri vožnje, sedem pa zaradi neprilagojene hitrosti. Med smrtnimi žrtvami je polovičen delež voznikov osebnih avtomobilov.

Črnjan umrl po silovitem trčenju

Konec junija letos je v prometni nesreči v Črni na Koroškem življenje izgubil mladi domačin. Dvaindvajsetletni voznik osebnega vozila je vozil od Črne na Koroškem proti Slemenu. V dolgem preglednem desnem ovinku hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku ceste, stanju vozišča in svojim vozniškim sposobnostim. Njegovo vozilo je zdrselo na nasprotni smerni pas, po katerem je takrat pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. V silovitem trčenju se je 22-letni voznik tako hudo poškodoval, da je poškodbam podlegel na kraju nesreče.

Hitrost je med glavnimi dejavniki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami

Prva prometna nesreča v letošnjem letu, v kateri je ugasnilo mlado življenje, se je zgodila 6. maja na območju Slovenj Gradca. Osebni avtomobil je vozila 26-letna voznica, ki je vozila od Rahtela proti Staremu trgu. V ostrem desnem ovinku je zapeljala z vozišča po pobočju in po približno 30 metrih čelno trčila v drevo. Vozilo je zagorelo, gasilci so ogenj pogasili, v vozilu na voznikovem sedežu pa našli mrtvo osebo.

Da bi z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo, opozarjajo v PU Celje.