N.S.
24.8.2020

Konec tedna na Koroškem dva primera nasilja v družini

Konec tedna na Koroškem dva primera nasilja v družini
CanStockPhoto Fotografija je simbolna.
Črna kronika

S Policijske uprave Celje, kamor spada tudi Koroška, poročajo o izstopajočih primerih nasilja v družinah, ki so jih obravnavali konec tedna. Dva primera so obravnavali na Koroškem, dva pa na območju Celja. Petim osumljenim so izrekli ukrepe prepovedi približevanja do oškodovank. Vseh pet nasilnežev bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini. Enega nasilneža so pridržali do streznitve.

Prijavo nasilja v družini lahko vloži vsakdo - žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove. Pomembno je vedeti, da vsakdo, ki se odloči vložiti prijavo in sodeluje v nadaljnjih postopkih, postane glas otroka, glas žrtve nasilja. Tako pokaže, da zmore pomagati, da se njegov glas sliši in doseže svoj namen. Njegovo dejanje je izrednega pomena za zaščito žrtve. Zavedati se moramo, da smo vsi odgovorni za sočloveka.

Policisti so konec tedna obravnavali tudi prometno nesrečo s hudimi poškodbami kolesarja. V Dobji vasi je kolesar na kolesarski stezi vozil vzporedno z drugim kolesarjem, nato zapeljal na travnik, izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Prometno nesrečo so obravnavali tudi slovenjgraški policisti. Lažje se je poškodoval kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

 

V Mežici je bil na delu neznani storile, ki je vlomil v pet kleti stanovanjskega bloka. Policisti podatkov o tem, kaj je ukradel še nimajo.