Denis Živčec
23.2.2021

(VIDEO) Na Evroviziji 2021 je največja favoritka država, ki pesmi sploh še ni predstavila. Tako kaže Sloveniji ...

(VIDEO) Na Evroviziji 2021 je največja favoritka država, ki pesmi sploh še ni predstavila. Tako kaže Sloveniji ...
Miha Fras Ana Soklič bo svojo novo evrovizijsko skladbo prestavila to soboto. 
Aktualno

Evrovizijska sezona 2021 se šele prav ogreva, a zdi se, da so najbolj zagreti oboževalci že odločeni. Pesmi pri tem očitno niti niso tako zelo pomembne.

Ko se gremo evrovizijsko vedeževanje, absurdov ne manjka, tudi zato, ker stavnice že mesece pred izborom vplačujejo največji oboževalci, ki subjektivnost le težko postavijo na stranski tir. Tako na stavnih lestvicah vsako leto kraljuje Švedska, tudi če ta skladbe v tistem trenutku še ni izbrala. Počasi se prebuja rotterdamsko vzdušje in na spletnih stavnicah spet postaja živahno in malce trapasto. Zadnje teden je za največjo favoritko za majsko zmago veljala Litva, ki s skupino The Roop in skladbo Discotheque letos resnično priteguje veliko pozornosti. Trenutno ji pripisujejo 8 odstotkov možnosti za zmago. 

In zdaj stopamo v območje iracionalnega. Država, ki ji letos pripisujejo največ možnosti za zmago, je Islandija, ki pa svoje skladbe še niti predstavila ni. Vemo, da je izvajalcu ime Daði og Gagnamagnið in da bi svojo državo moral zastopati že lani, ko je Evrovizija zaradi pandemije odpadla. Zaradi precejšnje priljubljenosti je tudi lani bil med favoriti. 

Slovenci bomo svojo novo evrovizijsko skladbo dobili to soboto, ko jo bo Ana Soklič premierno odpela na "covid varni" Emi 2021. Stavnice jo trenutno v igri za zmago uvrščajo v zadnjo tretjino, kljub temu, da skladbe ni slišal še nihče. Tako je za Islandijo in Litvo na visokem tretjem mestu Švedska, za katero se še nikomur ne sanja, kaj bo v Rotterdam sploh poslala.