N.S., STA
26.11.2021

V Slovenj Gradcu načrtujejo rekorden proračun, prvič tudi deloma participativen

V Slovenj Gradcu načrtujejo rekorden proračun, prvič tudi deloma participativen
MO Slovenj Gradec
Aktualno

Svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so potrdili osnutek proračuna za prihodnje leto, ki predvideva za 36,6 milijona evrov odhodkov, kar je največ v zgodovini občine. Prav tako je najvišji doslej delež za naložbe, predviden pri 60,8 odstotka odhodkov. Prvič bo občina 100.000 evrov razdelila tudi po načelih participativnega proračuna.

Za pripravo 400 strani dolgega osnutka proračuna občine je bilo opravljeno izjemno delo, potrebnega je bilo zelo veliko usklajevanja, je ob predstavitvi osnutka proračuna dejal župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Predstavljeni osnutek proračuna je ocenil kot izjemen in zelo realen ter napovedal, da bo zagotovo izveden. Posebej je poudaril, da kljub velikemu deležu naložb občina ni pozabila na financiranje vseh drugih dejavnosti in nekaterih nadstandardnih programov, prav tako po županovih besedah ni pozabila na podeželje v občini.

Največje naložbe v prihodnjem letu bodo dokončanje bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov, ureditev poslovne cone Pameče 3, naložba v ultrafiltracijo vode, gradnja kolesarskih poti in varnih pešpoti v...