N.S.
16.10.2020

Toliko novih potrjenih okužb na Koroškem v enem dnevu še ni bilo

Toliko novih potrjenih okužb na Koroškem v enem dnevu še ni bilo
Nejc Strojnik Testiranje v Slovenj Gradcu poteka kar iz avta. 
Aktualno

Na Koroškem so v četrtek potrdili 37 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največji dnevni skok doslej. Koroška spada med statistične regije z najslabšo epidemiološko sliko, zato od danes veljajo strožji ukrepi.

Največ, enajst okužb so potrdili v Slovenj Gradcu, devet na Prevaljah, šest v Mežici, štiri na Ravnah, tri na Muti, dve v Dravogradu in po eno v Mislinji in Črni, kjer se razmere umirjajo. Tudi v CUDV Črna od sobote ne beležijo pozitivnih rezultatov brisov pri stanovalcih in zaposlenih, je včeraj sporočila direktorica Dalja Pečovnik. Stanovalci, ki so še nameščeni v rdeči coni v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Peca nad Mežico in v centralni stavbi v Črni, se po njenih navedbah počutijo dobro.

Dve okužbi pri bolnikih pa so včeraj potrdili v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Na covid oddelku koroške bolnišnice se trenutno zdravi 16 bolnikov, v domačo oskrbo so včeraj odpustili enega. Med zaposlenimi ni novih okužb. Kot nadgradnjo sedanjega dela in enega od pomembnejših novih strokovnih mejnikov pa v bolnišnici izpostavljajo pričetek interne validacije hitrih antigenskih testov v lastnem mikrobiološkem laboratoriju. "Pričakujemo, da bomo na ta način pri izbranih skupinah oseb še pohitrili diagnostiko, kar nam bo v veliko pomoč pri organizaciji dela," so sporočili.

V tako imenovani rdeči coni Koroškega doma starostnikov v Črnečah je osem stanovalcev, v enoti v Slovenj Gradcu pa trije. Epidemiološko so trenutno razmere ugodnejše v Dravski dolini, kjer je v šestih občinah trenutno 46 aktivnih primerov (od tega 24 v Dravogradu). Za primerjavo: Samo v Slovenj Gradcu je aktivnih 46 primerov, na Prevaljah pa 42.