N.S.
6.1.2021

Svet koroške regije mestu Petrinja poslal pismo podpore

Svet koroške regije mestu Petrinja poslal pismo podpore
Andrej Petelinšek
Aktualno

Županja Črne na Koroškem Romana Lesjak je županu hrvaške Petrinje, ki ga je prizadel rušilni potres v imenu Sveta koroške regije poslala pismo podpore. Objavljamo ga v celoti.

Spoštovani župan g. Darinko Dumbović in prebivalci mesta Petrinja!

Župani in prebivalci iz Koroške regije v Sloveniji z velikim obžalovanjem in sočutjem spremljamo novice o rušilnem potresu, ki je prizadel vaše mesto z okolico in njegovih katastrofalnih posledicah, ki jih v teh dneh neumorno in prizadevno odpravljate.

V imenu vseh 12 koroških županov, občin in njihovih prebivalcev in v svojem osebnem imenu vam izražam solidarnost in podporo ter izrekam globoko sočutje družinam žrtev potresa.

V mislih smo z vami, z vsemi prizadetimi in poškodovanimi in tudi z vsemi, ki so vam priskočili na pomoč in si skupaj z vami prizadevajo, da se življenje v vašem mestu čim prej vrne v normalne tokove.

Tudi mi vam želimo po svojih močeh pomagati, zato vas prosim, da nam sporočite, kaj v tem trenutku najbolj potrebujete, katera pomoč bo najbolj dobrodošla in kaj lahko storimo za vas in vaše ljudi, da vsaj malo omilimo strašne posledice potresa, s katerimi se soočate.

S tem pismom podpore vam sporočamo, da v nesreči niste sami, da spremljamo dogajanje pri vas, z vami sočustvujemo in vam bomo tudi priskočili na pomoč.

Verjamemo, da boste s svojo trdno voljo, upanjem in prizadevnostjo ter s prijateljsko pomočjo vseh dobrih ljudi in strokovnih inštitucij, premagali to težko preizkušnjo in svoje mesto kmalu spet postavili na noge.

Vam in vašim občanom izrekam vso podporo in prosim za povratno informacijo glede pomoči, ki jo potrebujete, da bomo lahko to podporo čim prej tudi konkretizirali in uresničili.

Z globokim spoštovanjem!