Jasmina Detela
14.7.2021

Štrekna bus: Na nevarnih odsekih kolesarskih povezav raje na avtobus

Štrekna bus: Na nevarnih odsekih kolesarskih povezav raje na avtobus
Nika Hölcl Praper) Štrekna bus
Aktualno

Vozil bo do 26. septembra, letos le ob sobotah in nedeljah. Lani v treh mesecih Štrekna bus prepeljal 805 potnikov in 651 koles.

Občine Dravograd, Slovenj Gradec in Mislinja povezuje infrastrukturno ena najbolj urejenih kolesarskih poti v Sloveniji, speljana po opuščeni trasi nekdanje železnice, ki je povezovala Velenje z Dravogradom. Na vsaki strani - zaključi se v Otiškem Vrhu oziroma Gornjem Doliču - pa do bližnje urejene kolesarske infrastrukture manjka del odseka. Tudi zato, da kolesarji lažje premostijo manjkajoči del poti, že tretje leto zapored omogočajo Štrekna bus med Velenjem, Dravogradom in Labotom (Lavamünd) v sosednji Avstriji. Sredstva zanj zdaj omogočajo štiri občine, Regionalna razvojna agencija (RRA) za Koroško in avstrijski partner, saj se je evropski projekt iztekel, novega razpisa pa država še ni objavila.

Letos le ob koncih tedna

Štrekna je dolga 24 kilometrov, njeno ime izhaja iz dejstva, da je speljana po opuščeni železnici oziroma štrekni. Je asfaltirana, enotno označena in ločena od drugega prometa. Ob poti so kolesarjem in drugim uporabnikom na voljo tudi številna postajališča z vso opremo. Na vsaki strani, kjer se zaključi, pa manjka kilometer oziroma nekaj kilometrov do urejene kolesarske steze. Da kolesarji lažje premostijo zelo nevarne odseke, so letos že tretjič zapored organizirali Štrekna bus.

Mednarodni projekt sofinanciranja se je iztekel, čakajo na razpis nacionalnega

"​Kolesarjem svetujemo, da na odseku med Velenjem in Gornjim Doličem raje uporabijo kolesarski avtobus, saj kolesarska pot tam še ni urejena. Vožnjo skozi Hudo luknjo odsvetujemo. Tudi med Kovtrovim mostom in Dravogradom (avtobusna postaja) je treba voziti po zelo prometni regionalni cesti, zato na tem odseku prav tako svetujemo avtobus oziroma previdnost," je dejal Aleš Rupreht iz RRA Koroška, ki sicer izpostavi, da je primarni namen omogočiti navezovanje javnega potniškega prometa na kolesarsko omrežje.

​Je pa projekt za gradnjo kolesarske poti od Doliča do Velenja že izdelan, čaka le še na potrditev pristojnih državnih institucij. Po načrtu naj bi bil deset kilometrov dolg odsek realiziran do leta 2023. Prav tako je že izdelana projektna dokumentacija za en kilometer dolg odsek v Dravogradu, ki naj bi ga uredili v prihodnjem letu.

Kolesarji tudi na vlak
Že peto leto v času poletnih šolskih počitnic po koroški progi med Mariborom in Pliberkom vozi tudi sobotni kolesarski vlak - vsako soboto od 19. junija do 28. avgusta. Od 17. julija do konca avgusta bo zaradi del na avstrijski strani vozil samo med Mariborom in Prevaljami, vendar je zagotovljen nadomestni prevoz. Vozni red Štrekna busa je usklajen z voznim redom poletnega kolesarskega vlaka, ki lahko prepelje okoli 20 koles. V lanskem letu je bilo na omenjeni relaciji v enajstih sobotah in med prazniki prepeljanih 620 potnikov in 217 koles. V veljavi ostaja nižja cena za kolesa (1,5 evra za klasično, tri evre za e-kolo). Vlak omogočajo Slovenske železnice, Direkcija RS za infrastrukturo, RRA Koroška in RRA Podravje Maribor.

Štrekna bus je 30-sedežni avtobus s prikolico za šestnajst koles, ki vozi med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim Vrhom, Dravogradom in kopalnim jezerom v Labotu. Gre za običajno potniško linijo, peljejo se lahko tudi potniki brez koles. Vstop s kolesom je mogoč na posebej določenih postajališčih: Velenjsko jezero, AP Velenje, Gornji Dolič, Mislinja, AP Slovenj Gradec, Otiški Vrh, Begant, AP Dravograd, Labot - trg (Marktplatz) in Labot - jezero (Badesee). Cena vožnje ostaja nespremenjena, tudi letos je prevoz koles brezplačen. V letošnji sezoni je, tako kot že lani, zaradi epidemioloških razmer z obratovanjem začel nekoliko pozneje, prvo soboto v juliju, in bo vozil do 26. septembra, zaradi manj razpoložljivih sredstev le ob sobotah in nedeljah.

Novost v Šaleški dolini

"Gre namreč za prehodno leto, ko je bilo treba poiskati nove vire financiranja. Mednarodni projekt Trans-borders, ki se je izvajal v okviru programa Interreg Srednja Evropa, se je lani iztekel, novi razpis za koncesije v medkrajevnem avtobusnem prometu, ki ga bo v letošnjem letu razpisalo ministrstvo za infrastrukturo in v katerega želimo, da bi bila storitev vključena, pa še ni bil objavljen," pojasnjuje Rupreht. Evalvacija lanskega leta je pokazala, da so prav vikendi tisti, ki so pri kolesarjih najbolj priljubljeni. Lani je bilo v treh mesecih obratovanja prepeljanih 805 potnikov in 651 koles.​

image
Kolesarski vlak
Nika Hölcl Praper)

Letos prevoz omogočajo občini Dravograd in Mislinja, mestni občini Slovenj Gradec in Velenje, RRA Koroška ter avstrijski partner Verkehrsverbund Kärnten GesmbH. Vožnja od Velenja do Labota traja uro in 20 minut. V Labotu se avtobus ustavi pri kopalnem jezeru, ki je turistična točka, kamor Slovenci radi prihajajo. Tam lahko kolesarji prestopijo na avtobus avstrijskega prevoznika, ki jih popelje po Labotski dolini proti Wolfsbergu, kjer poteka tudi med Slovenci priljubljena kolesarska povezava R10.

​In še letošnja novost v Šaleški dolini. Občine Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki so skupaj s Termami Topolšica uvedle Bicikel bus. To je 30-sedežni avtobus s prikolico za kolesa, ki vozi julija in avgusta dvakrat na dan ob vikendih med Velenjem in Logarsko dolino. Na ta način želijo omogočiti dostop do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji.