Jasmina Detela
8.6.2021

Slovenj Gradec: Počitniški šoli za promocije poklicev prihodnosti

Slovenj Gradec: Počitniški šoli za promocije poklicev prihodnosti
Arhiv FTPO Fakulteta za tehnologijo polimerov
Aktualno

Obe poletni šoli bosta trajali pet dni, odvijali pa se bosta v prostorih slovenjgraške Fakultete za tehnologijo polimerov

Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO) bo v sodelovanju s partnerji in ob sofinanciranju Mestne občine Slovenj Gradec v poletnih mesecih organizirala dve poletni šoli za otroke, stare od 9 do 14 let. S tem slovenjgraška občina nadgrajuje aktivnosti poletnega varstva, ki jih že nekaj let organizira javni zavod Mocis.
V letošnjih poletnih počitnicah bodo organizirali dve poletni šoli:
Ustvarjanje digitalnih video vsebin, potekala bo od 28. junija do 2. julija, ter
Lego robotika in elektronika, ki se bo dogajala med 23. in 27. avgustom.
Število mest bo omejeno, prijave pa pričnejo zbirati v prvi polovici junija. Več informacij bo na voljo na spletni strani fakultete ter slovenjgraške mestne občine. Obe poletni šoli bosta trajali pet dni (od ponedeljka do petka od 10. do 14. ure), odvijali pa se bosta v prostorih fakultete. Cena poletne šole je 25 evrov. Izvajalci prve so mladi strokovnjaki na omenjenih področjih, druge pa Institut 4.0.
S poletnimi šolami željo učencem omogočiti dostop do aktivnosti, ki jih je v večjih mestih bistveno več in tudi zmanjšati trend časa, ki ga preživijo pred raznimi ekrani.
V Slovenj Gradcu je v zadnjih 10 letih zraslo nekaj zelo uspešnih podjetij na področju novih tehnologij in materialov, vključno s podjetji, ki se ukvarjajo z novimi tehnologijami, IKT, multimedijo in marketingom. Kot ključno tveganje za nadaljnjo rast vsi izpostavljajo predvsem primanjkljaj ustreznih človeških virov. Za spodbujanje zanimanja za ta področja so med drugim ključne kakovostne šolske in predvsem obšolske aktivnosti, ki bi vzpodbujale mlade za omenjena področja oziroma poklice.
FTPO je v preteklosti v poletnih mesecih že izvedla poletne aktivnosti za mlade, vključene v poletno varstvo, ki ga ob sofinanciranju občine pripravlja Mocis. Zelo tesno sodelujejo tudi z društvom Koroška akademija znanosti in umetnosti, predvsem pri organizaciji različnih predavanj za splošno javnost. V preteklosti so izvedli tudi že mednarodno poletno šolo za študente.