Jasmina Detela
15.9.2020

Ravne na Koroškem: Pet prijav za direktorja občinske uprave

Ravne na Koroškem: Pet prijav za direktorja občinske uprave
Urška Polanc Občina Ravne na Koroškem
Aktualno

Ravenski župan Tomaž Rožen bo jutri opravil razgovore s prijavljenimi kandidati, ki vsi izpolnjujejo razpisne pogoje

Na ponovni razpis za prosto uradniško delovno mesto direktorja občinske uprave na Ravnah na Koroškem, ki ga iščejo s pomočjo javnega natečaja, se je prijavilo pet kandidatov. Kot je povedal ravenski župan Tomaž Rožen, vsi izpolnjujejo razpisne pogoje. Župan bo jutri prisluhnil vsem kandidatom in opravil izbor. Kdo bo zasedel omenjeno delovno mesto bo znano predvidoma še v tem tednu.

V javnosti sicer kroži nekaj imen, omenja se tudi aktualna direktorica občinske uprave Anita Potočnik Slivnik, ki ji petletni mandat poteče 1. oktobra. Kot nam je potrdila, se je na razpis prijavila.

Spomnimo, da je ravenska občina v začetku septembra objavila ponovni razpis za prosto uradniško delovno mesto direktorja občinske uprave. Kandidat je moral med drugim imeti univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo ali magisterijem, najmanj sedem let delovnih izkušenj in opravljeno usposabljanje za imenovanje v naziv. Rok za prijavo je potekel 11. septembra. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas petih let. Prejšnji razpis, ki ga je občina Ravne objavila 17. avgusta z rokom prijave do 1. septembra, so zaradi tehničnih težav z elektronsko pošto razveljavili.