Jasmina Detela
22.9.2020

Ravne na Koroškem: Grajska gibalnica za več gibanja

Ravne na Koroškem: Grajska gibalnica za več gibanja
Nijz Prostovoljci v rumenih majicah in kapah so na različnih lokacijah po Ravnah občanom podarjali ' rumene ribice sprememb'.
Aktualno

Glede na epidemiološko sliko so v ravenskem Grajskem parku združili štiri projekte, ki se dogajajo v septembru in oktobru

Glede na epidemiološko situacijo so v ravenski občini nekatere dogodke, ki so jih v sodelovanju z različnimi partnerji načrtovali za letošnjo jesen, izvedli na prilagojen način - s poudarkom na promociji aktivnosti, ki jih izvajajo sodelujoči. V Grajskem parku so združili štiri projekte: Dan za spremembe, Dan brez alkohola, Evropski teden mobilnosti in Koroška v gibanju, ki se dogajajo v septembru.

image
Grajska gibalnica
Nijz

V okviru Dneva za spremembe so izvedli več aktivnosti, med njimi tudi čistilno akcijo na različnih lokacijah po mestu. Prostovoljci (dijakinje in dijaki Gimnazije in Srednje šole Ravne) v rumenih majicah in kapah so na različnih lokacijah po mestu občanom podarjali ' rumene ribice sprememb', ki so uporabne kot knjižno kazalo. V tednu pred dnevom za spremembe so mladi v okolici vseh treh ravenskih osnovnih šol, Gimnazije in Srednje šole sadili zelišča in urejali okolico.

Ob Evropskem tednu mobilnosti so predstavili sistem izposoje koles v Mežiški dolini, pripravlja pa se tudi projekt razširitve tega sistema. V okviru Dnevom brez alkohola so na stojnici mimoidoče osveščali o škodljivosti pitja alkohola.

image
Župan Tomaž Rožen
Nijz

Na drugačen način so izvedli tudi tradicionalni dogodek Koroška v gibanju.

V Grajskem parku so uredili grajsko gibalnico, v okviru katere so postavili dvajset lesenih rumenih ribic. Na vsaki so različna navodila za vadbo. Ljudi pozivajo, da se ob izvajanju vaj fotografirajo in posnetek objavijo na družabnem omrežju #koroskavgibanju. Opremljena je tudi s kontaktnimi podatki sodelujočih društev in organizacij. Na voljo bo do konca oktobra. Hkrati so pripravili tudi promocijske spote ambasadorjev gibanja (Vid Peršak, Iza Mlakar, Samo Sam), ki so na ogled na spletu in mlade vzpodbujajo h gibanju.