V. K.
15.9.2020

Pouk v šoli v Kotljah ob okužbi zaposlene do konca tedna iz karantene na daljavo

Pouk v šoli v Kotljah ob okužbi zaposlene do konca tedna iz karantene na daljavo
Arhiv Večera Kotlje, center
Aktualno

Novih primerov okužb s koronavirusom na Koroškem ob zadnjih testiranjih včeraj sicer niso zaznali, so jih pa včeraj v Sloveniji potrdili 82. Ob okužbi zaposlene v podružnični osnovno šoli v Kotljah pouk začasno, zaenkrat do konca tedna, poteka na daljavo.

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 2247 testov na okužbo z novim koronavirusom, 82 jih je bilo pozitivnih. V bolnišnici se zdravi 50 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje, od tega jih devet diha s pomočjo ventilatorja. Eno osebo so iz bolnišnice medtem odpustili. Največ okužb so v ponedeljek potrdili v Ljubljani (17) in v Mariboru (11). Novih primerov ob testiranjih na Koroškem niso zaznali oziroma v tej statistiki niso zajeti.

Pozitivna na koronavirus je bila sicer po podatkih Osnovne šole Koroški jeklarji zaposlena oseba na podružnični šoli v Kotljah, zato pouk za 76 učencev od danes naprej začasno poteka na daljavo. Kot je povedal ravnatelj Aljaž Banko, bo pouk načeloma na daljavo potekal do petka in se v ponedeljek, če ne bo novih okužb oziroma zapletov, normalno nadaljeval v šoli. Za zdaj  preventivno velja, da so vsi učenci in zaposleni v karanteni, je še pojasnil Banko.