Urška Polanc
15.9.2021

"Občasno nas malo pošljejo nekam, a to pač požreš," pravi prodajalec na ravenskem bencinskem servisu

"Občasno nas malo pošljejo nekam, a to pač požreš," pravi prodajalec na ravenskem bencinskem servisu
Urška Polanc Bencinski servis Petrol Ravne
Aktualno

Na relaciji glavne ceste Radlje ob Dravi - Ravne na Koroškem smo se ustavili na treh bencinskih servisih Petrol in preverili, kakšen utrip je to jutro, ko je PCT pogoj potreben tudi za obisk bencinskih servisov.

Na Muti so nas pričakali trije zaposleni, eden od njih nam je pogoj PCT preveril takoj, ko smo stopili iz avta, šele nato pa smo lahko pričeli s točenjem goriva. Precej mirno je bilo okoli osme ure zjutraj, a kljub temu so zaradi dodatnega dela potrebovali dodatni par rok zaposlenih. Da čisto vsi niso seznanjeni z novimi pravili, ugotavlja Miloš Temnikar, poslovodja bencinskega servisa na Muti: "Nekateri se pripeljejo, vprašajo, če morajo res pokazati potrdilo, nato pa se slabe volje tudi odpeljejo. Brez potrdil stranke namreč ne morejo točiti goriva." Medtem se je na Petrolu ustavil domačin brez pogoja PCT, ki si je želel, da mu njegov paket prinesejo na prosto, a njegovi prošnji niso ugodili. "Evo, takšne primere imamo. Je pa obisk bencinskih servisov neka osnova, da lahko ljudje zjutraj gredo v službo, od točke A do B. Tudi mi imamo živila, a k nam ne morejo, v sosednjo trgovino pa lahko. Upamo, da bo vlada sprejela kakšne izjeme, da bo tako, kot je bilo do sedaj. Preverjanje je obremenjujoče in moteče, eden mora biti vseskozi zunaj, delo moramo organizirati drugače in vsakega preveriti, da sploh lahko toči ali gre v poslovalnico," je še povedal.

image
Bencinski servis Petrol Muta
Urška Polanc

Vsi vedo, da morajo imeti PCT

Tudi za vstop v bencinski servis v Dravogradu smo ob vstopu pokazali potrdilo o cepljenju, tokrat kar s pomočjo aplikacije zVEM, ki pa je ravno v ključnem trenutku, kljub delujočim mobilnim podatkom, "zmrznila". Da so pri preverjanju dosledni, nas je opozoril zaposleni in povedal, da imajo podobne težave z avstrijskimi potrdili, pri katerih aplikacija za skeniranje QR-kode izpiše, da niso veljavne. Ne vedo, če je težava v skenerju, aplikaciji ... "Da, malo je jeze, Avstrijec je mene in Petrol nekam poslal, ampak drugače ne gre," nam je še dodal ob vstopu, ko so se aplikacije vendarle vzpostavile. "Kam smo prišli, da moramo izkazovati PCT za takšne opravke," je pripomnil prodajalec za blagajno. Da danes sicer ni dosti prometa, medtem ko ga je bilo včeraj veliko, sta ugotovila. "Vsi vedo, da morajo imeti PCT. Tako kot jih bomo naučili, tako se bodo ljudje navadili. Če bi vsakega drugega, ko ga tu poznaš, spustili naprej brez pogoja, ne bi prišli nikamor. Moramo biti dosledni," je prepričan prodajalec.

image
Bencinski servis Petrol Dravograd
Urška Polanc

"Danes jih sedem pogoja ni imelo, a mislil sem, da bo teh še več. Občasno nas malo pošljejo nekam, a to pač požreš, ne moreš kaj," je povedal prodajalec ravenskega bencinskega servisa Petrol Matej Temnikar. "Včeraj so nas obvestili, zato delava samo dva, eden je za blagajno, drugi zunaj, pa imava še toliko ostalega dela. Ne vem kdaj se bova lahko lotila. Noro je," je povedal. Vuzeničanki Nataliji Kremzer, zaposleni na Ravnah, ki je ob točenju goriva izkazala pogoj PCT, se zdijo nova pravila nekoliko zgrešena, "a če je treba, je treba, kaj drugega ne moremo".