Jasmina Detela
12.10.2020

Nova stanovanja na Prevaljah

Nova stanovanja na Prevaljah
Gip Lichteneger Maketa bloka na Prevaljah 
Aktualno

Gradijo nadstandardni blok s podzemno garažo

Na Prevaljah, med banko in občino, tik ob glavni cesti, bo do prihodnje jeseni zrasel nov blok z nadstandardnimi stanovanji, ki so že naprodaj na trgu. Izvajalec del je podjetje GiP Lichteneger iz Kotelj. V pritličju bodo omogočali tudi en lokal za opravljanje mirne poslovne dejavnosti.
Nov stanovanjski blok gradijo na lokaciji 150 let stare Kertove hiše, ki so jo pred tem porušili. Skupaj bo v petih etažah na voljo 19 nadstandardnih stanovanj v velikosti od 50 do 140 kvadratnih metrov. Vsakemu pripada tudi shramba in dve parkirni mesti.

image
Gradnja novega bloka na Prevaljah 
Jasmina Detela

Na voljo so 1-sobna, 2-sobna, dvoinpolsobna ter 3-sobna stanovanja. V najvišjem nadstropju je možno izbirati med dvema penthaus stanovanjema. Kot je povedal Danilo Lichteneger, direktor podjetja GiP Lichteneger, je večina stanovanj že prodanih (na voljo so še štiri). Blok bo sicer pod streho predvidoma do konca letošnjega leta.
​Omenjena družba bo gradila stanovanjski blok tudi na Ravnah, na vzhodnem delu Čečovja. Zgradili bodo podzemno garažo in dva stolpiča, v vsakem bo po 20 stanovanj različnih velikosti (od 50 do 75 kvadratnih metrov). Najmanj 20 stanovanj, ki bodo nadstandardna, bodo prodali na trgu, za ostala za zdaj iščejo še druge možnosti. Predviden začetek gradnje je prihodnjo pomlad.