Matija Stepišnik
13.1.2022

(FOTO) Ni res, da imajo volivci spomin zlate ribice

(FOTO) Ni res, da imajo volivci spomin zlate ribice
Andrej Petelinšek Slovenske stranke so kot organizacije - razen v redkih primerih - šibke in neprofesionalizirane, z nizko kadrovsko in finančno močjo ter s tem ranljive za različne interese, meni politolog s FDV. 
Aktualno

S politologom dr. Tomažem Deželanom o zgoščanju političnih premikov na strankarskem prizorišču dobre tri mesece pred parlamentarnimi volitvami, o povprečnem profilu slovenskih političnih strank kot organizacij, o potrebnih spremembah.

Z odštevanjem do prve od letošnjih volilnih tekem, parlamentarnih volitev, ki bodo po napovedih 24. aprila, postaja vse bolj živahno na strankarskem prizorišču. Stranka Liberalnih demokratov (LIDE), na čelu katere je na včerajšnjem digitalnem kongresu stopil predsednik državnega zbora Igor Zorčič, bo 91. politična stranka, registrirana v Sloveniji. Februarja sledi še ustanovitveni kongres zelene stranke Vesna, ki ji ton dajeta okoljevarstvenika Urša Zgojznik in Uroš Macerl. Ali se bo na slovenski strankarski seznam s svojim projektom kmalu vpisal še Robert Golob, bo znano v kratkem. O stanju in kondiciji slovenske strankarske scene smo se pogovarjali s profesorjem dr. Tomažem...