Jasmina Detela
4.5.2021

Na Ravnah in v Dravogradu iščejo direktorja javnega zavoda

Na Ravnah in v Dravogradu iščejo direktorja javnega zavoda
Jasmina Detela DTK Ravne
Aktualno

V Dravogradu najverjetneje kontinuiteta vodenja, na Ravnah se obetajo spremembe.

Konec tedna se bo iztekel razpis, ki ga je svet javnega zavoda objavil za prosto delovno mesto direktorja oziroma direktorice Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem (ZKŠTM). Zavod po odhodu Aleša Logarja konec letošnjega februarja v Premogovnik Velenje kot vršilec dolžnosti vodi Zdravko Kotnik, sicer že vrsto let zaposlen v tem zavodu. Na to funkcijo so ga imenovali za obdobje treh mesecev oziroma do imenovanja direktorja. Kot nam je povedal Kotnik, se na objavljen razpis ne bo prijavil.
Kandidat mora med drugim imeti najmanj specializacijo po višješolski izobrazbi (prejšnja) ali najmanj visokošolska strokovna izobrazba (prejšnja) ali najmanj visokošolska strokovna izobrazba (prva bolonjska stopnja) ali najmanj visokošolska univerzitetna izobrazba (prva bolonjska stopnja), najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega vsaj tri leta na vodilnem ali vodstvenem delovnem mestu in znati mora vsaj enega od naslednjih tujih jezikov: angleščina, nemščina ali francoščina. Mandat direktorja traja štiri leta do 2025.

image
Dvorec Bukovje, kjer je sedež Dravita.
Tomo Jeseničnik

Prav tako je objavljen tudi razpis za direktorja oziroma direktorico Javnega zavoda Dravit Dravograd, Zavoda za šport, turizem, kulturo in mladinske dejavnosti Dravograd. Med pogoji za prijavo je najmanj visoka strokovna izobrazba (prva stopnja), najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega tri leta na vodstvenih delovnih mestih, in nižja raven znanja enega tujega jezika. Z izbranim kandidatom bo po dokončnosti sklepa o izbiri sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas petih let. Dravit sicer že dva mandata vodi Žarko Tomšič, ki nam je potrdil, da se bo prijavil tudi na razpis za novo mandatno obdobje.