Jasmina Detela
17.11.2020

Na Kopah sneg, drugi teden začnejo z umetnim zasneževanjem

Na Kopah sneg, drugi teden začnejo z umetnim zasneževanjem
GTC Kope Včeraj zvečer je na Kopah zapadlo okoli 10 centimetrov snega
Aktualno

Narava že drugič letos na Kopah postregla s snežno oddejo, začetek sezone načrtujejo v začetku decembra

Na Kopah je v drugi polovici novembra narava dala snežno podobo (prvič je bila v oktobru, op.p.), danes ponoči je namreč zapadlo okoli 10 centimetrov naravnega snega. Prihodnji teden, ko bodo temperature dovolj nizke, bodo zagnali še sistem umetnega zasneževanje, je pojasnil izvršni direktor podjetja Vabo Primož Kotnik. Začetek letošnje smučarske sezone sicer načrtujejo prvega decembra, ob predpostavki, da bodo vladni ukrepi to dopuščali.
​Na največjem koroškem smučišču so letošnjo zimsko sezono pripravili povsem enako kot prejšnja leta. "Umetni sneg še ne delamo, saj je trenutno pretoplo. So pa za prihodnji teden napovedane nizke temperature, ki bodo omogočale izdelavo umetnega snega," je povedal Kotnik. ​Od sredine septembra so tudi že v predprodaji smučarske vozovnice po ugodnih cenah.
​Na smučišču Kope se v minuli sezoni soočili z eno najslabših zimskih sezon v zadnjih dveh desetletjih. Največjih upad je bil pri dnevnih gostih, na drugi strani pa so bili zelo visoki stroški umetnega zasneževanja, prav tako so jo morali zaradi pandemije predčasno končati.