Jasmina Detela
9.4.2021

Na Javorniku se začenja gradnja krožišča, zrasel bo tudi Sparov trgovski center

Na Javorniku se začenja gradnja krožišča, zrasel bo tudi Sparov trgovski center
Petra Lesjak Tušek Začetek gradbenih del za parkirišča, trgovski center in krožišče.
Aktualno

V drugi polovici aprila bo dražba za prodajo občinskih stavbnih zemljišč, kjer je predvidena stanovanjska gradnja.

V tem tednu se v ravenskem naselju Javornik začenjajo gradbena dela na lokaciji Vrata Javornik, kjer bo, kot je znano, zrasel novi Sparov trgovski center. Kupec občinskega zemljišča, mariborsko podjetje CP Nepremičnine, se je zavezal, da bo na svoje stroške uredil krožišče, ki pomeni tudi izboljšano prometno varnost. Gradnja krožišča bo končana do oktobra, garaže in trgovskega centra pa do konca letošnjega leta.
Parkiranje na območju gradnje ni možno, so pa ob gradbišču že zagotovili nadomestna parkirišča za do 50 vozil in jih tudi že označujejo. Investitor v kletnem delu sicer predvideva garažno hišo s 77 parkirnimi mesti, ki jih bodo oddajali v najem, na platoju zemljišča ob vhodih v lokale trgovskega centra pa bo ograjeno parkirišče za stranke. V trgovskem centru bodo poleg Spara še DM, NKD, Metro in gostinske dejavnosti.
Občina Ravne je na svoji spletni strani tudi že objavila javno dražbo za prodajo štirih stavbnih zemljišč na območju Javornika, namenjenih za stanovanjsko gradnjo.
Dražba bo 23. aprila ob 11. uri v sejni sobi občine. Izklicna cena za kvadratni meter zemljišča je 23 evrov (brez davka), najnižji znesek višanja je en evro. Udeleženci, ki želijo sodelovati, morajo vsaj tri dni prej vplačati varščino v višini 40 tisoč evrov.
Med pogoji je med drugim zapisano, da mora kupec na parcelah zgraditi stanovanjski objekt oziroma objekte z najmanj 35 stanovanji. Vso dokumentacijo za gradbeno dovoljenje bo kupec odkupil ob občine, gradbena dela pa mora začeti najkasneje 90 dni po podpisu prodajne pogodbe.