N.S., J.D.
18.6.2021

(FOTO) Koroški župani in poslanca so se spustili po Olimplinu

(FOTO) Koroški župani in poslanca so se spustili po Olimplinu
Jasmina Detela
Aktualno

Črnjanska županja Romana Lesjak je ob koncu predsedovanja Svetu koroške regije župane in oba koroška poslanca povabila na spust Olimplinu, največji črnjanski atrakciji.

"Priporočam vsem, ki še niso bili, da preizkusijo. Sam sem navdušen, minuta čistega užitka. Rad imam adrenalin, to je bila pa res pika na i. Hvala županji," je na cilju najdaljšega ziplina v Sloveniji povedal slovenjgraški župan Tilen Klugler. Za spust se je odločil tudi najstarejši koroški župan Anton Kovše, ki je konec maja dopolnil 80 let. "Enkratno, že nekaj časa sem si želel peljati. Strah me ni bilo, je pa brzina. Ti kar sapo vzame. Zagotovo priporočam vsem, ki si želijo posebne izkušnje, da pridejo v Črno," je dejal Kovše.

image
Jasmina Detela

Že drugič se je danes po Olimplinu spustil prevaljski župan Matic Tasič, ki se je ob vprašanju, če ga je bilo kaj strah le nasmehnil. "Drugič je drugače. Vzameš si čas in opazuješ lepote okoli sebe. Odlično je bilo," je dejal. Navdušen je bil tudi Bojan Borovnik iz Mislinje, ki je priznal, da je na začetku imel malo treme, a jo je hitro premagal. "Priporočam vsem, da pridejo v Črno, premagajo strah in se spustijo. To je res uživanje na nivoju. Zagotovo bom še prišel in s sabo skušal pripeljati tudi družino. Da bom užival v njihovem strahu," se je nasmehnil Borovnik.

image
Jasmina Detela

Spust po 1260 metrov dolgi jeklenici je tudi za koroškima poslancema, Janiju Predniku in Jožetu Lenartu. "Me je bilo kar strah, priznam. Prvi del je bil naporen, potem pa sem začel uživati. Če povem iskreno, sem vesel, da sem na cilju," je v smehu povedal Prednik. Da se bo zagotovo še vrnil, saj ima doma za spust še darilni bon, pa je po koncu povedal Lenart. "Zipline je odlično izhodišče za nadaljnji razvoj turizma. Čestitke županji. Strah me ni bilo, pravzaprav sem si sčistil glavo od vsega dogajanja v Državnem zboru," je povedal Lenart.

image
Jasmina Detela
image
Jasmina Detela
image
Jasmina Detela
image
Jasmina Detela