Luka Mlakar
18.10.2021

Konferenca SD: Za 800 evrov neto minimalne plače

Konferenca SD: Za 800 evrov neto minimalne plače
Luka Mlakar ”To je naša vizija, če pa kdo razmišlja podobno z nami, bo toliko lažje sestavljati novo vlado,” je poudarila predsednica Tanja Fajon.
Aktualno

SD je v javno razpravo sindikatom, gospodarstvu, nevladnim organizacijam in družbenim skupinam poslala osnutek volilnega programa z imenom Nov začetek, kjer med drugim predlagajo dvig minimalne plače.

Slovenija pod vodstvom vlade Janeza Janše drvi v popolnoma napačno smer, program SD pa ljudem brez dvoma ponuja boljšo prihodnost, je na konferenci stranke v Ljubljani v soboto dejala predsednica SD Tanja Fajon. "Program je naš odgovor na velike izzive, ki zahtevajo velike rešitve. Upošteva ideje, pričakovanja in bojazni ljudi, ki smo jih slišali med večmesečnimi obiski po državi," je dodala Fajonova. Ključni prioriteti programa sta javno zdravstvo in dvig dodane vrednosti v gospodarstvu. Pri prvi predlagajo 30-dnevni rok za specialistične preglede, omejili bi delo zdravnikov, ki hkrati delajo v javnem in zasebnem sektorju, pri drugi pa bi med drugim namenili 700 milijonov evrov za dodatne spodbude za dvig produktivnosti in...