N.S., STA
30.11.2021

Kolesarska pot skozi Hudo luknjo: Gradbeno dovoljenje je pravnomočno, izvajalec pa izbran

Kolesarska pot skozi Hudo luknjo: Gradbeno dovoljenje je pravnomočno, izvajalec pa izbran
Ministrstvo za infrastrukturo
Aktualno

Gradbeno dovoljenje za izgradnjo slabih deset kilometrov kolesarske poti skozi Hudo luknjo, ki bo povezala Šaleško in Koroško, je pravnomočno. Izbran je tudi že izvajalec gradnje, to je Strabag, ki bo projekt izvedel skupaj s še tremi podjetji za 15,7 milijona evrov. Gradnja bo stekla prihodnje leto in bo končana predvidoma do konca leta 2023.

Gradbeno dovoljenje za izgradnjo slabih deset kilometrov kolesarske poti skozi Hudo luknjo, ki bo povezala Šaleško in Koroško, je pravnomočno. Izbran je tudi že izvajalec gradnje, to je Strabag, ki bo projekt izvedel skupaj s še tremi podjetji za 15,7 milijona evrov. Gradnja bo stekla prihodnje leto in bo končana predvidoma do konca leta 2023.

Za izgradnjo kolesarske poti, ki bo večinoma potekala po opuščeni železniški progi in ki bo povezala Koroško in Šaleško, je upravna enota Velenje gradbeno dovoljenje izdala direkciji za infrastrukturo. Dovoljenje je pravnomočno postalo 23. novembra, so sporočili iz Mestne občine Velenje.

Predvidena kolesarska pot v dolžini okoli 9,7 kilometra od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča bo potekala skozi štiri...