Petra Lesjak Tušek
16.9.2020

Karantena za otroke ni, da so dopoldne pri pouku na daljavo, popoldne pa na igrišču

Karantena za otroke ni, da so dopoldne pri pouku na daljavo, popoldne pa na igrišču
Petra Lesjak Tušek Šola Kotlje
Aktualno

Potem ko so v Kotljah za otroke in zaposlene na osnovni šoli včeraj po potrjeni okužbi s koronavirusom pri zaposleni odločili, da bo pouk do konca tedna potekal na daljavo in da naj preventivno ostanejo v karanteni, so domačini nekaj otrok popoldne opazili na igrišču.

Potem ko so za učence in za zaposlene na podružnični osnovni šoli v Kotljah včeraj zaradi potrjene okužbe s koronavirusom pri eni od zaposlenih odredili karanteno in se odločili, da bo šola do ponedeljka zaprta, so domačini v Kotljah včeraj nekaj otrok popoldne opazili na igrišču.
image
Šola Kotlje
Petra Lesjak Tušek

Karantena seveda ne pomeni, da dopoldne pouk preventivno poteka na daljavo in so otroci doma ter ločeni med sabo in od ostalih, popoldne pa skupaj na igrišču, temveč da v največji možni meri preprečujejo stike in ostajajo doma. Na območni enoti NIJZ poudarjajo, da so staršem otrok (podružnico Osnovne šole Koroški jeklarji v Kotljah obiskujejo učenci od 1. do 4. razreda, otrok je skupno 76) podali natančna navodila in obvestila - "ne le pasivno, temveč konkretno" in da je sedaj na starših in otrocih, da napotke tudi dejansko upoštevajo. Če naj bi dejansko preprečili morebitno nadaljnje širjenje okužb, je potrebno vse zaščitne ukrepe odgovorno spoštovati. Zaenkrat bo šola zaprta do ponedeljka, ko naj bi se pouk po načrtu nadaljeval, če seveda ne bo novih okužb oziroma nadaljnjih drugačnih napotkov.
Župan Raven Tomaž Rožen, ki tudi živi v Kotljah, pravi, da včeraj sicer sam med vožnjo popoldne ni opazil otrok na igrišču, da pa bo tudi občina spremljala dogajanje in nadalje odločala, ali so morebiti potrebni še kakšni ukrepi, da bi obvladovali širjenje virusa. Kot je znano, možnost za zaprtje ali omejevanje gibanja na igrišču občina ima. 
image
Otroško igrišče Kotlje - otroci, ki so v karanteni, naj se popoldne po pouku ne zadržujejo v skupinah na njem.
Petra Lesjak Tušek