Urška Polanc
30.11.2021

(INTERVJU) Suzana Fajmut Štrucl: Marsikdo reče, da ni vedel, da imamo toliko

(INTERVJU) Suzana Fajmut Štrucl: Marsikdo reče, da ni vedel, da imamo toliko
Urška Polanc Suzana Fajmut Štrucl: ”Ko ljudje pridejo in vidijo, kaj vse lahko ponudimo, našo lepo naravo in okolico, se z veseljem vrnejo.” 
Aktualno

O razvoju turizma smo se pogovarjali z direktorico Podzemlja Pece v Mežici. "Dejansko gre za velik spomenik vsem tistim, ki so to ustvarili v preteklih letih," o turističnem rudniku, muzeju in o nadaljnji razvejani ponudbi pravi Suzana Fajmut Štrucl.

Pred epidemijo so se za obisk Podzemlja Pece nemalokdaj prej odločili tujci kot domačini, zdaj pa je verjetno nekoliko drugače.

"Časi so drugačni v celotnem turizmu, marsikaj se je spremenilo v turističnih trendih in tudi mi nismo ostali zunaj. Pred epidemijo covida-19 smo poleg domačega trga ciljali tudi širše, na tuje trge, precej turistov od daleč je prišlo direktno k nam zaradi naših posebnih produktov. S tem, ko se je začelo vse spreminjati, tudi z vmesno ukinitvijo letalskih letov, se je prav tako spremenil radius obiskovalcev. V letu 2020 smo naše tržne aktivnosti usmerili bolj na slovenski trg ter na sosednje in evropske države, tiste, ki so na dosegu z avtomobilom. Na turiste, ki hodijo na počitnice v Slovenijo in tudi naprej na...