STA
4.5.2021

Indija dosegla nov črni mejnik z več kot 20 milijoni okužb

Indija dosegla nov črni mejnik z več kot 20 milijoni okužb
Aktualno

Indija se trenutno sooča s hudim porastom števila novih okužb, od konca marca so potrdili okoli osem milijonov okužb, skupno pa 20,3 milijona.

V Indiji so v zadnjih 24 urah potrdili še več kot 357.000 novih okužb z novim koronavirusom, s čimer so presegli črni mejnik 20 milijonov doslej potrjenih okužb, je razvidno iz podatkov indijskega zdravstvenega ministrstva. V zadnjem dnevu je umrlo še 3449 covidnih bolnikov, skupno 222.408, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Indija se trenutno sooča s hudim porastom števila novih okužb, od konca marca so potrdili okoli osem milijonov okužb, skupno pa 20,3 milijona. Glavnega krivca vidijo v novi različici koronavirusa ter sprostitvi ukrepov za zajezitev pandemije.
To je obremenilo že tako podhranjen zdravstveni sistem v državi, ki se sedaj sooča s pomanjkanjem postelj, zdravil in kisika. Bolniki v New Delhiju in drugod zaradi prenapolnjenosti bolnišnic umirajo pred bolnišnicami.
Zadnjih nekaj dni v Indiji beležijo manj okužb, potem ko so v petek poročali o rekordnih 402.000 novih okužbah. Visoki predstavnik zdravstvenih oblasti Lav Aggarwal je ocenil, da glede na trenutne podatke vidijo trend v pozitivno smer. "Ampak to so zelo zgodnji signali," je poudaril.