DR
6.11.2020

(FOTO in VIDEO) Huligani, zasebne varnostne službe, Janšev tvit ... Kdo je sprožil izgrede na ljubljanskih ulicah?

(FOTO in VIDEO) Huligani, zasebne varnostne službe, Janšev tvit ... Kdo je sprožil izgrede na ljubljanskih ulicah?
Robert Balen
Aktualno

Na sinočnjem protestu v Ljubljani se je po navedbah policije zbralo okoli 500 ljudi, med katerimi so bile tudi skupine huliganov ali nasilnežev, ki so v policiste metale pirotehniko in granitne kocke, policija pa je odgovorila z vodnim topom. "Protestniki, kršitelji, so se zbrali na različnih koncih Ljubljane, se spet formirali v skupine in začeli napade na policiste," je v večerni izjavi pojasnil direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar. Zdravniško pomoč je po navedbah Društva novinarjev Slovenije potreboval tudi fotoreporter Borut Živulovič.

Na včerajšnjih izgredih v središču Ljubljane je podporo policistom na terenu izrekel tudi notranji minister Aleš Hojs.

Notranji minister Aleš Hojs je sicer soodgovornost, da se je protest sprevrgel v nasilje, pripisal tudi medijem. "Mesece ste jih podpirali in jim dajali kruha (...), zdaj pa imate ranjene policiste," je očital novinarki POP TV. Kot je razvidno s posnetkov izgredov, je sinočnji izgrednik napadel tako policista kot reporterja. 

V Društvu novinarjev Slovenije so obsodili nasilje na shodu v Ljubljani, na katerem je še neznani storilec fizično obračunal s fotoreporterjem Borutom Živulovičem, ki je zato moral na urgenco, so zapisali v odzivu na...