Nejc Strojnik
14.9.2021

(FOTO in VIDEO) Doživljajski park na Poseki je odprt, otroci pa navdušeni

(FOTO in VIDEO) Doživljajski park na Poseki je odprt, otroci pa navdušeni
Nejc Strojnik
Aktualno

Na smučišču Poseka na Ravnah so odprli težko pričakovani doživljajski park, ki je namenjen širokemu spektru uporabe. Del parka bo odprt 24 ur na dan, zip line in trampolin na višini pa bosta obratovala v popoldanskem času, ko bo prisoten inštruktor.

Doživljajski park, ki je prvi takšen v regiji, je namenjen vsem adrenalina in zabave željnim obiskovalcev ter omogoča športno aktivnost skozi zabavo in s premagovanjem ovir od platforme do platforme. Mreža v v izvedbi trampolina na višini je ena prvih tovrstnih v državi, s tri metre visoko steno pa predstavlja edinstven in varen način skakanja dvajsetih otrok istočasno. Veliko zanimanja je ob odprtju požel tudi približno 60 metrov dolg zip line, katerega so prvi preizkusili trije mladi športni plezalci iz ravenskega alpinističnega kluba. Projekt je izvedlo podjetje Vevrca, ki je poskrbelo že za črnjanski zip line, upravljavec in idejni snovalec projekta pa je tamkajšnji Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. "Veseli me, da smo pridobili nov objekt, ki bo služil vsem generacijam. Verjamem, da bo vsem obiskovalcem tukaj lepo in ponosen sem, da znamo izkoristiti moč znanja ter projekte povezati v celoto. Upam, da bomo tudi v prihodnje sodelovali na način povezovanja in tako pridobili še marsikateri objekt," je povedal direktor Dejan Pandel

image
Nejc Strojnik

Park, ki je narejen izključno iz slovenskega lesa, bo namenjen tudi team buildingom, praznovanju otroških rojstnih dni, v njem bodo tematski dnevi in delavnice, smučišče Poseka pa je z bike parkom in bližnjim glampingom postala še bolj zaokrožena. "Ravenčani in turisti, ki jih je vedno več, potrebujejo raznoliko ponudbo. Doživljajski park je odlična dopolnitev, da se boste na DTK-ju še bolje počutili," pa je dejal župan Tomaž Rožen in napovedal, da bodo v kratkem v neposredni bližini parka začeli z gradnjo poletno-zimske terase, ki bo funkcionirala tudi kot podpora smučišču. "Poleg tega bomo letos odprli še dve večji pridobitvi, in sicer pokrito tribuno ter avtokamp Ravne na območju nekdanje Klančnikove hiše. Z majhnimi potezami se prostor krepi. Za domačine in za obiskovalce od drugod, ki si jih na Ravnah želimo," je dodal župan. 

image
Nejc Strojnik

Naložba, ta je popestrila ponudbo na Ravnah, je vredna dobrih 90 tisoč evrov, pri čemer so 30 tisočakov pridobili iz evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (projekt LAS Mežiške doline). Preostalih dobrih 60 tisočakov je šlo iz občinskega proračuna, poleg ZKŠTM-ja pa je partner v projektu tudi Koroški medgeneracijski center.

image
Nejc Strojnik
image
Nejc Strojnik
image
Nejc Strojnik
image
Nejc Strojnik
image
Nejc Strojnik